Domači čips
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Tudi ti ne moreš brez čipsa med ogledom tekme ali filma? Za zabave s tem priljubljenim slanim prigrizkom vedno napolniš skledo? Zakaj ne bi čipsa enkrat izdelal kar sam, da se vedno ne zatekaš k dragim vrečkam iz trgovine, v katerih je več zraka kot čipsa? Recept je tako preprost, da se ti bo zdelo, da smo kaj pozabili omeniti!

Si kdaj pomislil, da bi čips, ta priljubljeni slani prigrizek, pripravil doma? Sledi navodilom, ki jih serviramo v nadaljevanju, in čips iz trgovine bo le še izhod v sili. 15 minut in je konec!

PREBERITE ŠE: Recept: biskvit za torto, ki se ne sesede

Recept za domači čips:

Sestavine za domači čips:

  • 2 srednje velika krompirja
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • sol
  • pol žličke sladke paprika (po želji)
  • pol žličke čilija (po želji)

Postopek priprave domačega čipsa:
Z lupilnikom najprej olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Temeljito ga zbrišemo s krpo, medtem pa na ponvi že močno segrevamo olje. Listič za lističem krompirja dajemo na olje in jih cvremo nekje 10 minut. Ko je pečen, čips odcedimo in preložimo na papirnate brisače, da popivnajo olje. Čips nato le še posolimo ter po želji potresemo z mleto papriko in čilijem. Pa dober tek!

Biskvit za torto Recept: biskvit za torto, ki se ne sesede Domača riževa čokolada Recept: domača riževa čokolada Torta iz palačink Recept: vsi mislijo, da je biskvit za torto, toda … Koktajl v ledeni krogli Recept: koktajl v ledeni krogli · ·