PicMonkey Collage
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ali obstaja še kaj boljšega od tega, da lahko naši dve najljubši pregrehi združimo v eno slastno sladico? Kavno-čokoladni mousse združuje najboljši okus in arome obeh sestavin, poleg tega pa lahko sladico pripravimo v smešno kratkem času.

Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.

Sestavine kavno čokoladni mousse :

  • 2 žlici masla
  • 120 g temne čokolade
  • pol žličke kave
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • pol žličke vanilijevega sladkorja
  • pol skodelice smetane za stepanje

Priprava kavno čokoladnega moussa:

V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.

Cheesecake sladoledne lučke Recept: Cheesecake sladoledne lučke ICE-CREAM2_3339379b Recept: Enostaven osvežilni sladoled iz bazilike z jagodnim prelivom Nutellin milkshake Recept: Nutellin mlečni napitek, ki ga pripravimo brez mešalnika #milkshake cover-pie-strawberry Recept: Jagodna pita iz sira mascarpone · · · · ·