Koktajl snežna krogla
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Snežna krogla, ta čarobni predmet, v katerega bi lahko zrli ves dan. Vsakdo jo pozna, vsakdo jo je že imel v rokah in spada v ”dvorano slavnih” zbiralcev prahu. Verjetno ste tudi vsi že kdaj naleteli na navodila, kako izdelati snežno kroglo. No, tokrat vam ponujamo nekoliko drugačno različico projekta naredi sam, in sicer koktajlsko različico snežne krogle. Koktajl snežna krogla pa ni le okusna, temveč je, kot se za snežno kroglo spodobi, tudi prava paša za oči.

Pred časom smo vam že predstavili recept za snežno kroglo z ingverjem, tokrat pa predstavljamo recept za koktajl snežno kroglo, ki je lahko tako alkoholni kot brezalkoholni. Za pripravo, ki je bolj estetske kot pa kulinarične narave, potrebujete kozarce z okroglim dnom, vrečko rozin v beli čokoladi, sveže vršičke rožmarina (tri na kozarec), zobotrebce, posušen rožmarin, sladkorni obliv, škarje, koničast nož, žlico, (alkoholno) pijačo in (po želji) sladkor v prahu za dekoracijo.

PREBERITE ŠE: Recept: snežna krogla z ingverjevim pecivom

Koktajl snežna krogla je primeren za vse vrste praznovanj, od božiča, novega leta do rojstnih dni. Kako ga pripravite, pa si oglejte v nadaljevanju.

Priprava koktajla snežna krogla:


Kako pripraviti kapučino Recept za kapučino: kako pripraviti vrhunski kapučino? Čokoladne bobi palčke Recept: čokoladne bobi palčke Vroča čokolada na palčki Recept: vroča čokolada na palčki Tradicionalni angleški božični puding Recept: imeniten božični puding, poslastica za oči in usta · ·