488784595
Utrip mesta · kulinarika

Repki kozic so odličen prigrizek, ki zaživi ob kozarcu prijetno ohlajenega belega vina. Začinjeni s čilijem in popečeni v pečici nam bodo še posebej teknili.

Sestavine:

  • 1000 g repkov kozic
  • 2 žlici olivnega olja
  • grobo mleta sol
  • 1/2 žličke mletega čilija

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač pomažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Izluščene repke po potrebi očistimo, temeljito speremo in osušimo s papirnatimi brisačkami. V večji posodi zmešamo očiščene repke kozic, olivno olje, sol in čili. Repke enakomerno razporedimo po pripravljenem pekaču. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

Hrustljavo zapečene repke ponudimo na solati in zraven priložimo tudi okusno pomako.

Foto: pied-a-terre 10 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, v katerih si dejansko lahko kaj privoščimo 136141627 Recept: Lahkotna testeninska poletna solata 480577879 Recept: Kremast veganski sladoled, za pripravo katerega sta dovolj že dve sestavini 494148711 (1) Hrana, ki uspešno prežene insomnijo in zagotavlja prijeten spanec · ·