Renault e-Plein Air: retro 'katrca' na elektriko
Utrip mesta · mobilno

Na 10. obletnici festivala, ki je posvečen legendarnemu avtomobilu Renault 4L, je podjetje predstavilo najmodernejšo različico “katrce”z električnim pogonom.

Konceptni Renault e-Plein Air je ‘retro’ mojstrovina, ki je svoj navdih dobila pri zdaj že klasičnem avtomobilu Renault 4L Plein Air ali po domače ‘katrci’ – oblika je iz preteklih časov, spremembe pa so seveda času primerno moderne.

Vgradili so ji baterijo s kapaciteto 6,1 kWh, ki jo sicer najdemo v električnem dvosedežniku Renault Twizy – notranjost popestrita sedeža, oblečena v modro usnje in košara za piknik, ki je kot naročena za brezskrbno uživanje v poletnih dneh.
e-Plein Air je ohranil originalno armaturno ploščo, dodali so ji le moderen zaslon, preko katerega lahko spremljamo stanje napolnjenosti baterije.

Renault e-Plein Air je plod sodelovanja med Renault Classic, Renault Design in Melun Rétro Passion – slednji so strokovnjaki na področju proizvodnje rezervnih delov za ‘klasične’ avtomobile, proizvedene med leti 1950 in 1990, znamk Renault, Peugeot, Citroën in Alpine.
Ali bo koncept kdaj ugledal luč sveta v obliki serijske proizvodnje, žal še ni znano.

Galerija: Renault e-Plein Air

Renault e-Plein AirOdpri galerijo
ecurie-ecosse-lm69-10-1320x742 Ecurie Ecosse LM69: dirkalnik iz leta 1969 se vrača Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB: retro radio za moderne čase Novi Audi Q3 Sportback: križanec je postal agresiven Novi Audi Q3 Sportback: križanec je postal agresiven Kawasaki KX 450 3D Core by Dal Farra Kawasaki KX 450 3D Core by Dal Farra: ta “kroska” je 3D-natisnjena! ·