renault-concept-car-z35-3-gallery-001.jpg.ximg.l_full_m.smart
Utrip mesta · mobilno

Renault s predstavitvijo futurističnega EZ-Ultimo povečuje svojo električno EZ-družino. Renault si je EZ-Ultimo zamislil kot luksuzno ‘sprejemnico’, ki si jo lahko na zahtevo omislite za uro ali za cel dan.

‘Robotski’ koncept Renault EZ-Ultimo bo ponujal luksuzno potovalno izkušnjo v udobju finih materialov, kot so les, marmor in usnje. Stol v obliki ‘naslanjača’ je obrnjen proti smeri vožnje, nasproti njega pa je sedežna klop. Streho prekrivajo steklene površine, zasebnost pa zagotavljajo zatemnjena stekla.

Tako kot predhodno predstavljeni je tudi EZ-Ultimo podolgovate oblike, z velikimi kolesi, ki zapolnijo prav vsak viden prostor med kolesom in kolotekom. Žarometi se zlijejo s karoserijo in segajo od blatnikov do spodnjega dela avtomobila. Vrata se odpirajo navzgor, kar omogoča lažji vstop in izstop potnikov. Renault EZ-Ultimo ima dovolj prostora za tri ljudi.

EZ-Ultimo bo opremljen z avtonomnimi sistemi četrte stopnje in bo imel avtonomne kamere, radar in tako imenovani LiDAR na vseh štirih koncih avtomobila. Avtomobil bo komuniciral z obstoječo infrastrukturo in se bo prilagodil urbanemu okolju.

WiFi-signal bodo potniki dobili prek 5G-sprejemnika, s pomočjo aplikacije pa si bodo lahko rezervirali prevoz, si ogledali predvideno pot in spremljali informacije o njej. Prihodnost je pred vrati in, kot kaže, bo zelo avtonomna.

Galerija slik – Renault EZ-Ultimo

Renault EZ-UltimoOdpri galerijo
Klassen Rolls-Royce Cullinan Klassen Rolls-Royce Cullinan: ker je običajni luksuzni SUV preprosto prekratek Porsche 911 Speedster Porsche 911 Speedster: želje so bile uslišane Mercedes-Benz razred B Mercedes-Benz razred B: sveža podoba in nove tehnologije Porsche Le Mans 919 Hybrid model car Porsche Le Mans 919 Hybrid: takšna je igračka za 14.000 dolarjev · ·