Prvo slovensko arašidovo maslo
Utrip mesta · kulinarika

Priljubljenost arašidovega masla pri nas iz dneva v dan raste. Zato je Rok Starič, prvi slovenski proizvajalec arašidovega masla, ustvaril svoj recept za naravno arašidovo maslo brez dodanih soli, olj in konzervansov. Roka in njegovo kremno, okusno in popolnoma naravno Rokovo arašidovo maslo lahko podpremo na platformi za množično financiranje – Kickstarter.

Navdušenje nad arašidovim maslom v svetu že v več let ustrajno raste, obožuje pa ga tudi vse več Slovencev. Zaradi vsebinosti nenasičenih maščob in beljakovin ga zelo radi uporabljajo tako vrhunski kot rekreativni športniki, izdredno priljubljen pa je tudi pri vegetarijancih in veganih.

Kljub temu, da je trg v ameriki zelo razvit, odkrivanje naravnega arašidovega masla brez dodatkov spominja na iskanje igle v senu. Zato se je Rok, mladi navdušenec nad zdravim načinom življenja, odločil, da pripravi svojega. Njegov trener je bil tako navdušen nad kakovostjo, da se je povpraševanje po Rokovem arašidovem maslu tako povečalo, da dandanes težko zagotovi željeno količino.

Po natančni preučitvi postopkov priprave in mnogih degustacijah je Rok našel recept, ki omogoča pripravo najokusnejšega arašidovega masla Rok’s peanut butter. Na začetku je na terasi več ur ročno luščil arašide. Danes pa jih pridobiva iz skrbno izbranih pridelovalcev iz Južne Amerike. Vsakega posebej pregleda in izbere samo tiste, ki bodo njegovemu produktu dali najboljši okus, barvo in teksturo. Naravno arašidovo maslo sedaj pripravlja po dodobra dodelanem postopku praženja in ročnega mletja, ki zahteva ogromno pozornosti.

Roka in njegovo arašidovo maslo lahko podpremo na platformi za množično financiranje – Kickstarter.

Vina Palmieri IndieGoGo: Prestižna slovenska desertna vina Palmieri Kocke hrane Surova hrana v obliki 98 popolnih kock Priprava turške kave v vročem pesku Kuhanje turške kave v vročem pesku Foodograpfy Foodography – poslastica za gurmane in obsedence s fotografiranjem hrane