landscape-1428338831-hbz-tanning-index
Utrip mesta · zdravje & lepota

Prihaja tisti čas v letu, ko bomo ženske (po)kazale več kože. Čas porok, maturantskih plesov, kratkih hlač in še krajših majic … Seveda, v tem času bo idealna tista tropska zagorelost, a izpostavljanje naravnim ali pa umetnim sončnim žarkom je vse prej kot zdravo. Kaj torej storiti, da bo volk sit in koza cela? Preprosto! Raje se odločimo za samoporjavitev z naravnimi, ekološkimi kremami in losjoni, ki bodo poskrbeli za čudovito in naravno polt.

Kakšna je dobra samoporjavitvena krema?

Pomembno je, da uporabljamo ne samo 100-odstotno naravne, ampak tudi ekološke izdelke. Pridobivanje zagorele polti s tovrstnimi naravnimi izdelki namreč priporočajo kot varen nadomestek za sončenje tudi dermatologi in ustanove po vsem svetu. 60 odstotkov tega, kar nanesemo na kožo, se namreč že v 26 sekundah vsrka v telo in krvni obtok. Dobra samoporjavitvena krema ali losjon se zlahka enakomerno nanaša in daje koži čudovito enakomeren in naraven, ne oranžen ten. Koža je po nanosu gladka, brez lepljivega občutka, prav tako pa so kožne nepravilnosti, kot so celulit, strije, akne, rdečica in neenakomerna pigmentacija, manj opazne.

PREBERITE ŠE: Poroka 2016: kako pravilno izbrati poročno perilo?

Na kaj moramo biti pri nanašanju samoporjavitvene kreme pozorni?

Pri nanosu samoporjavitvene kreme ali losjona se mora mo držati spodnjih navodil.

  • Da bo koža enakomerno porjavela, odstranimo odmrlo povrhnjico s pilingom, ki ga naredimo 24 do 48 ur pred teniranjem (če se depiliramo, odstranimo tudi dlačice). Še posebej bodimo pozorni na kolena, komolce in suhe predele na telesu.
  • Pred nanosom samoporjavitvene kreme/losjona naj bo koža čista, ne mastna. Na predele, kjer je zelo izsušena, samoporjavitvene izdelke nanesemo v manjšem obsegu.
  • Krema naj se posuši, preden se oblečemo. Dobri samoporjavitveni izdelki na oblačilih ne bodo pustili barve.
  • Da se ten lahko polno razvije, počakajmo z umivanjem nekaj ur.
  • Dobri samoporjavitveni izdelki kože ne bodo izsušili. Da bo naša koža lepo obarvana čim dlje, si jo redno vlažimo z vlažilnimi kremami, izogibajmo pa se uporabi močno alkalnih mil.
  • Če želimo biti porjaveli vse leto, za vzdrževanje lepega tena izmenično uporabljajmo samoporjavitvene izdelke in vlažilne kreme/losjone.
Beautiful wedding couple Poroka 2016: poročni nasmeh – briljantno beli zobje regeneracija-foto istock Pomen regeneracije po vadbi Cake - aplikacija za navidezno preizkušanje ličil Cake: ličila lahko zdaj preizkušate kar na spletu Nikotinska zapestnica Joule Joule: kofeinska zapestnica za odvisnike od kave