tcdlost_ec004
Kulturni izbor · film

Dobre serije se nam za vedno vtisnejo v spomin, hkrati pa lahko spremenijo naše mišljenje in s tem posledično tudi naša življenja. Katere so serije, ki imajo to moč?

Katere serije ti lahko spremenijo življenje, če jih res dobro pogledaš?

Sherlock (2010– )

Genijalni detektiv z nečloveškim inteligenčnim količnikom lahko reši prav vsako težavo na svetu, a ne razume najpreprostejših človeških čustev, kot je na primer prijateljstvo s svojim pomagačem Watsonom.

Pisarna (The Office, 2001–2003 (VB) in 2005–2013 (ZDA))

Pisarna je britanska dokumentarna parodija, ki je dobila tudi ameriško različico. Sledi življenju pisarniških uslužbencev, ki delajo, se zaljubijo, se razidejo, se soočijo z izgubo in se seveda zabavajo. Pristop do resničnih življenjskih težav je čustven in zabaven, serijo pa lahko gledamo vedno znova in se pri tem ne dolgočasimo.

Odbita rodbina (Arrested Development, 2003–)

Serija prikazuje resnično odbito rodbino, kjer še posebej izstopa brutalno iskrena mama Lucille. Ta se nikoli ne opraviči za to, da je, kar je.

Prijatelji (Friends, 1994–2004)

Te serije vam gotovo ni treba posebej predstavljati. Odvija se okoli šestih prijateljv, ki bodo drug ob drugem ne glede na vse, in to brez obsojanja.

13 razlogov, zakaj (13 Reasons Why, 2017–)

Največja boleina na svetu je, če si sam in nimaš nikogar, da bi se lahko pogovoril. In to izkusi tudi junakinja serije, Hannah Baker. Ko je breme pretežko, se obrne na edino, za kar misli, da še ima na voljo: na ostro britvico. Zelo pomembno je, da se zavemo, da so prijatelji, zaupniki, še kako pomembni in da nikoli nismo zares sami!

Skrivnostni otok (Lost, 2004–2010)

Serija prikazuje skupino ljudi, ki so preživeli letalsko nesrečo in zdaj živijo na otoku. Enigmatična mojstrovina od gledalca zahteva popolno pozornost v vsaki epizodi, saj bo le tako lahko sestavil koščke v celoto in odkril, kaj se pravzaprav skriva za tem.

Igra prestolov (Game of Thrones, 2011–2019)

Ena najbolj priljubljenih serij zadnjih 8 let se bliža h koncu, prvo epizodo zadnje sezone bomo lahko gledali 14. aprila. In kaj je njeno sporočilo? Nihče ni popoln. Nihče ni brez napak. In srečni konec ne pripada vedno najbolj poštenim. Včasih moraš veliko razdelati in razumeti svet, da lahko preživiš.


maxresdefault (1) Priljubljene serije, ki se bodo končale v 2019 14_wade-robson-meets-mj-first-time Premiera Odhod iz Neverlanda (Leaving Neverland) na HBO GO s8-trailer-1920 Igra prestolov, 8. sezona: vse, kar morate vedeti To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče · ·