Shelby Ford Raptor Baja
Utrip mesta · mobilno

Ford F-150 Raptor je že sam po sebi najboljši “pick-up truck”. A vseeno se je nekomu pri podjetju Shelby American utrnila ideja, da bi tega že tako hudega nastopača naredil še agresivnejšega in še močnejšega. Shelby Ford Raptor Baja je tako resnično zverina med terenskimi vozili.

Največje predelave je bil Shelby Ford Raptor Baja deležen na področju motornega pogona. 3,5-litrski EcoBoost 6-valjni motor zdaj proizvede 525 konjskih moči in terensko nepogrešljivih 827 njuton metrov navora. V primerjavi s standardno različico, se je moč motorja povečala za 75 konjskih moči. Do večje moči so prišli z menjavo in nadgradnjo skoraj vseh ključnih delov motorja. Pod ‘nož’ je moralo tudi podvozje, kjer se je zamenjalo praktično vse, od amortizerjev do vzmeti. Dodali so še unikatna platišča Shelby Raptor in nanje nataknili robustne 35-palčne terenske pnevmatike.

Zunanjost krasi kopica vizualnih posodobitev. Opazimo lahko veliko mest za pripenjanje, prednji in zadnji odbijač sta vizualno spremenjena in seveda ne gre brez napisov, da gre za posebno izvedbo Raptorja. V keson so namestili dve rezervni pnevmatiki, celotnega Raptorja Bajo pa razsvetili s kopico LED-svetil. Pozabili niso niti na dvojno belo črto, ki je krasila že mnogo Shelbyjev do zdaj. Notranjost v osnovi ostaja enaka, dodanih je bilo le nekaj kozmetičnih popravkov in plaketa, ki oznanja zaporedno številko izdelave in opominja, da gre vendarle za posebno in eksotično različico Forda F-150 Raptor. Čez lužo bo Shelby Ford Raptor Baja na voljo za 117.460 zelencev.

PREBERITE ŠE: NOVA FORD FIESTA: ROJENA ZA SLOVENSKE CESTE

Galerija slik: Shelby Ford Raptor Baja

Shelby Ford Raptor BajaOdpri galerijo

Surgo, najboljši gorski reševalec Surgo, najboljši gorski reševalec Koncept Kia Proceed Koncept Kia Proceed: nova presunljiva Kia 1000-500-citymagazine-cover Brabus 900 “One of Ten”: Brabusov najmočnejši dvanajstvaljni terenec na svetu Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show Honda Urban EV Concept: Hondina električna prihodnost · · · ·