Savvy EKG – osebni merilnik EKG
V zraku · tehnologija

Tako preprosto, kot si lahko izmerimo telesno temperaturo ali krvni tlak, si bomo lahko poslej merili tudi srčni utrip. Raziskovalci Instituta Jožef Stefan so namreč razvili osebni medicinski pripomoček za natančno spremljanje srčnega ritma, ki podatke shranjuje na mobilni aplikaciji. Napravo namestite na svoje telo, meritve pa lahko vsak trenutek pošljete svojemu zdravniku, ki lahko iz njih razbere morebitna odstopanja oz. napake v delovanju srca.

Raziskovalci Instituta Jožef Stefan so razvili miniaturno osebno mobilno medicinsko napravo Savvy EKG (finančno jim je na pomoč priskočilo podjetje Saving), osebni merilnik, ki se ponaša z EKG-senzorjem, ki trajno in filigransko natančno (primerno za klinično uporabo) spremlja srčni ritem ter zna razbrati morebitna odstopanja od normalnega. To omogoča zgodnje odkrivanje težav in izvajanje preventivnih ukrepov. Meritve so dostopne prek brezplačne mobilne aplikacije MobECG (uporabnik lahko sam pripravi poročilo in ga pošlje zdravniku).

PREBERITE ŠE: Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj – slovenska aplikacija, s katero boste nekoč nekomu rešili življenje

Savvy EKG je nepogrešljiv medicinski pripomoček kroničnih bolnikov, športnikov, starejših ljudi in tistih z aktivnim življenjskim slogom. 10-centimetrska napravica, ki se povsem preprosto namesti na telo in je povezana z omenjeno mobilno aplikacijo, tehta pičlih 22 gramov in se na telo pritrdi s pomočjo dveh samolepilnih elektrod. Poleg utripa meri tudi intenziteto gibanja in telesno temperaturo. Baterija zagotavlja najmanj teden dni avtonomije na polnjenje. Zanj morate odšteti 432 evrov. Naročite ga lahko tu.

Galerija – osebni merilnik EKG:

Savvy EKG – osebni merilnik EKGOdpri galerijo

Drive Tribe Drive Tribe: družbeno omrežje za oktanske navdušence izpod prstov bivših topgearovcev Mark Zuckerberg in Jarvis Mark Zuckerberg je Tony Stark in to je njegov Jarvis triki funkcijskih tipk Od F1 do F12: triki funkcijskih tipk, zaradi katerih boste prihranili čas Brezžični prenosni zvočnik SB300B Zvočnika Philips BT110 in SB300: prenosna zabava – kjerkoli in kadarkoli · · · · · · · · · ·