Pametni telefon Sony Xperia 1 II
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Sony Xperia 1 II vas bo navdušila z neprekosljivo hitrostjo, Sony Xperia 10 II pa s svojim vrhunskim doživetjem zabave.

Sony je razkril dve novosti na področju mobilne telefonije, s katerimi nadgrajuje ponudbo v višjem srednjem razredu.

Sony XPERIA 1 II: novi zastavonoša, ustvarjen za hitrost s povezljivostjo 5G

Xperia 1 II, najnovejši vrhunski model podjetja Sony, je bliskovito hiter in prvi pametni telefon na svetu s snemanjem do 20 sličic na sekundo v načinu AF/AE3 burst in povezljivostjo 5G. Poglavitna odlika Xperie 1 II (“mark two”) je hitrost, ki omogoča ustvarjanje in uživanje v vsebinah brez naprezanja z uporabo vodilnih panožnih tehnologij iz celotnega razpona tehnologij.

Na novo razvita trojna kamera (vse v ločjivosti 12MP), izdelana s pomočjo vodilne panožne AF tehnologije Sony Alpha, podpira napredne fotografske tehnologije, uporaba izjemne optike ZEISS, kalibrirane posebej za pametni telefon Xperia 1 II, ter premaza ZEISS T*, pa še izboljša upodabljanje in kontrast z zmanjšanjem odsevov.

Pravi užitek bo gledati vsebine na 16,5 centimetrskem OLED zaslonu, ki se poleg tega še osvežuje pri frekvenci 90Hz. V ohišju se skriva procesor Snapdragon 865, 8GB delovnega pomnilnika, 256GB prostora ter baterija kapacitete 4,000mAh. Uporabnike žičnih slušalk pa pozitivno presenetila vrnitev 3,5 milimetrskega izhoda za slušalke. Sony Xperia 1 II bo na police prispel enkrat spomladi, cena pa ostaja še skrivnost. Se pa pričakuje, da bo ta znašala okrog 1.200 evrov.

Sony XPERIA 10 II: nov pametni telefon v višjem srednjem razredu

Pametni telefon Xperia 10 II z zaslonom v formatu 21:9 v višji srednji razred prinaša odpornost na vodo in vrhunsko doživetje zabave. Tako kot Xperia 10 je tudi pametni telefon Xperia 10 II opremljen s širokim 15,24 centimetrskim zaslonom v formatu 21:9, tokrat v obliki novega elegantnega OLED-zaslona s tehnologijo Triluminous za mobilne naprave, ki se nahaja tudi v televizorjih BRAVIA in ki vas še bolj približa dogajanju s popolnim doživetjem ogleda.

Pametni telefon Xperia 10 II je opremljen s trojno kamero, in sicer glavno kamero z 12 MP ter dvema kamerama z 8 MP ter enako kombinacijo goriščnih razdalj kot pri Xperia 1 – ultra širokokoten (16 mm), širokokoten (26 mm) in telefoto (52 mm) objektiv. Izboljšana elegantna in lahka (151 gramov) zasnova izpolnjuje standard IP65/IP68 za zaščito pred vodo in prahom, steklo Corning Gorilla Glass 6 pa ščiti pred poškodbami. Zmogljiva baterija s 3.600 mAh prinaša še daljše delovanje, s čimer boste lahko vaše priljubljene aplikacije uporabljali še več časa.


Zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs Huawei Mate Xs: zložljiv telefon z ogromnim zaslonom sony xperia l4 Sony Xperia L4: zaslon formata 21:9 in trojna kamera Pametni telefon Kaj narediti, če izgubiš pametni telefon, oziroma kako izslediti ukraden telefon? galaxy-z-flip_all-color_combination1 Samsung Galaxy Z Flip: preklopni telefon nove generacije · · ·