Ročna ura is sira Swiss Mad (H. Moser & Cie)
V zraku · dizajn

Verjetno se sprašujete, kako je lahko ročna ura iz sira tako preklemano draga. Ura iz sira, ki jo je izdelal švicarski izdelovalec ur H. Moser & Cie, je nastala kot protest proti novemu švicarskemu predpisu, ki zahteva, da je vsaj 60 odstotkov materialov v izdelku iz Švice, če želi imeti oznako ‘narejeno v Švici’. Njihova ura je iz 95 odstotkov surovin švicarskega porekla, sami namreč vidijo težavo v tem, da je predpis preohlapen.

Prestižna švicarska znamka ur H. Moser & Cie je eden od simbolov Švice. V znak protesta proti predpisu, ki dovoljuje oznako ‘narejeno v Švici’, če je izdelek narejen iz vsaj 60 odstotkov domačih surovin oz. izdelkov domačega porekla, so izdelali ročno uro iz sira. Pas je izdelan iz govejega usnja, ohišje pa iz sira Vacherin Mont d’Or. Rdeča številčnica je poklon barvi švicarske zastave. Vas skrbi, da bo ura smrdela? Nikar, saj je sir pasteriziran.

PREBERITE ŠE: Swiss Alp: mehanska ročna ura z videzom pametne ure

Za ročno uro Swiss Mad pri H. Moser & Cie zahtevajo kar milijon evrov oz. 1.081.291 švicarskih frankov. Številka ni naključje, saj se v znesku skriva datum ustanovitve švicarske konfederacije (1. avgust 1291). Ves dobiček od prodaje bo šel v fond, namenjen podpori neodvisnim zastopnikom švicarskih ur, ki so trenutno v nezavidljivem finančnem položaju.

Galerija – ”sirova” ročna ura Swiss Mad:

Ročna ura is sira Swiss Mad (H. Moser & Cie)Odpri galerijo

Photoshop - glasovno upravljanje Photoshop bomo lahko že kmalu glasovno upravljali Frrrnture Frrrniture – slovensko pohištvo Pisalna miza Join Pisalna miza ‘pogrni se’ – tri oblike, na stotine kombinacij Umetnost iz jeansa Ian Berry – umetnost iz jeansa · · ·