TAO-Wellness-1 2
V zraku · tehnologija · gadgeti

Čeprav tudi v službah obstajo mize ob katerih lahko stojite, se zelo pogosto zgodi, da nekje tekom dneva pristanete sede. Sedenje za mizo pa vas ne obsoja nujno na neaktivnost. Trio pametnih izdelkov vam obljublja, da boste aktivni tudi ko sedite za mizo, hkrati boste pa lahko spremljali svojo aktivnost preko pametnega telefona.

Izdelki so namenjeni zagotavljanju načinov, da ostane aktivni in pokurite celo nekaj kalorij, tudi ko ste primorani sedeti za mizo. Na voljo so tudi povezave na pametni telefon, tako da lahko spremljate in delite svoj napredek.

TAO WELLSHELL

Tao WellShell je prenosna naprava, ki deluje na principu izometrije, ki uporabi moč organizma proti sebi. Najboljše pri Tao WellShell je to, da ga lahko uporabljate praktično kjerkoli – na vaši mizi, na vlaku ali celo na letalu. Aplikacija na telefonu pa vam omogoča, da spremljate kako močno delujte, koliko korakov prehodite, kakšen je vaš srčni utrip in kako kakovostno spite. Namen podjetja je, da napravo razvije kot igralno konzolo in daljinec za televizijo. Cena naprave je 237 evrov.

GLYDER

Medtem, ko obstajajo številne majhne epileptične naprave, namenjene za uporabo v sedečem položaju, se nobena ne zmore pohvaliti z enako povezljivostjo kot Glyder, relativno raven in prenosen drsni pedal, ki bo pod vašo mizo nogam omogočil, da bodo dobile nekaj gibanja, pri tem pa se kolena ne bodo zaletavala v rob mize. Aplikacija na telefonu vam bo omogočala nadzor na porabljenimi kalorijami in razdaljo, ki ste jo “pregibali”. Cena izdelka je 142 evrov.

PREBERITE ŠE: Philips BlueTouch: obliž, ki bo sprostil bolečino s pomočjo iPhona

DARMA

Če vam je premikanje med sedenjem preveč moteče, potem je pravi izdelek za vas Darma. Darma je sedežna blazina, ki pošilja povratne informacije o vašem bio stanju, drži in vaših odmorih; predlaga vam raztezanje med delom. Predviden prihod na trg je januarja 2015, cena izdelka je 150 evrov.

tumblr_nd58doUsqR1tbj25ao5_1280 Axent Wear: najbolj ljubke mačje slušalke SmartMat-Yoga-Mat SmartMat – prva pametna blazina za jogo cover-go-carma Karma Go: osebna WiFi naprava, ki jo lahko vzamete s seboj Trdi disk Autothysis128t in Token. Secure Drives Autothysis128t: trdi disk, ki se uniči na vaš ukaz · · ·