My_Wife_and_My_Mother-in-Law1
V zraku · buzz buzz

“Moja žena in moja tašča” je ena izmed najbolj znanih optičnih iluzij na svetu. Kaj vidite, je odvisno od percepcije obraza: lahko vidite, kako se mlada ženska obrača strani, ali pa vidite profil starejše ženske. Avstralska študija je zdaj dognala, kako je dojemanje te optične iluzije povezano z vašimi leti.

Ste se kdaj spraševali, zakaj najprej vidite starejšo žensko oziroma mlado žensko? Glede na avstralsko študijo, bo mlada oseba najprej zaznala mlajšo žensko, starejši ljudje pa starejšo.

V študiji je sodelovalo 393 ljudi (242 moških in 141 žensk), starih med 18 in 68, povprečna starost je bila 32 let. Sliko so jim pokazali za pol sekunde, nato pa vprašali za spol in leta osebe, ki jo vidijo na sliki.
Čeprav je večina sodelujočih najprej videla mlado žensko, je to morda zato, ker je bila večina mlajših. Ko so raziskovalci ločili najstarejših 10 odstotkov in najmlajših 10 odstotkov, so ugotovili, da starejši ljudje najprej vidijo starejšo žensko, mlajši pa mlajšo.
Cilj študije je bil “ugotoviti, ali naša leta vplivajo na začetno razlago slike na ravni podzavesti”. Tudi, če najprej vidite starejšo damo, si zapomnite: mladi ste toliko, kot se počutite.


Izogibajte se ljudi, ki pijejo črno kavo brez dodatkov, ker ... Izogibajte se oseb, ki pijejo črno kavo brez dodatkov, ker … Neobičajne stvari, ki jih vaš obraz pove o vaši osebnosti. Neobičajne stvari, ki jih vaš obraz pove o vaši osebnosti s1-ep-1-the-stolen-eagle-full-stitched-648659 Ne boste verjeli, s čim so si stari Rimljani izpirali usta Ko nakupuješ oblačila: žalostna razlika med našimi pričakovanji in resničnostjo Ko nakupuješ oblačila: žalostna razlika med našimi pričakovanji in resničnostjo · · · · ·