ViW je nastavek za spletne kamere, ki razširi vidno polje in kader primerno osvetli.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Dve največji težavi med video klici sta osvetlitev in vidno polje. Svetloba je lahko idealna, a to vam nič ne pomaga, če lahko vidite le brado vašega prijatelja. Ker so šle te drobne težave, ki so tako značilne za video komunikacijo, ekipi iz švedskega podjetja Frankly tako na živce, so ustvarili nastavek ViW. ViW se ponaša z dvojno lečo in omogoča kar 50-odstotno širše vidno polje kot običajne spletne kamere. To pa naredi brez, da bi popačil ali kakorkoli ”iznakazil” sliko.

ViW je nastavek za spletne kamere v računalnikih, tablicah in pametnih telefonih (poveže se preko tehnologije Bluetooth), ki jim omogoči, da ”zadihajo s polnimi pljuči” in da mi vidimo celotno sliko. Večina spletnih kamer ima namreč relativno ozko vidno polje, ki se s to napravico poveča za 50 odstotkov.

Potem, ko je bilo rešeno to vprašanje in je vse prišlo v kader, je bilo za ekipo Frankly pomembno, da zagotovijo, da slabi svetlobni pogoji ne izničijo tega napredka. Zato ima ViW vgrajena tipala za zaznavanje svetlobo okolice s katerimi prepozna svetlost v prostoru in glede na stanje ”prizor” optimalno osvetli z LED-icami.

PREBERITE ŠE: Graava – akcijska kamera, ki ureja posnetke namesto vas in razmišlja po človeško

Polnjenje naprave ViW, ki nemoteno lahko dela do štiri ure (pokonci jo drži litij polimer baterija), poteka preko USB kabla, kompatibilna pa je s praktično vsemi mobilnimi napravami in zasloni. Frankly bo svoj ”gadget” kmalu poslalo na Kickstarter, takrat pa bodo znane tudi cene in prvi datumi dobave.

ViW je nastavek za spletne kamere, ki razširi vidno polje in kader primerno osvetli.Odpri galerijo
Naprava SmartHalo poenostavlja potepanje s kolesom po mestu in je njegov osebni čuvaj. SmartHalo – preobrazite svoje kolo v pametno kolo s to super napravo za urbane kolesarje Blush Vibe je prvi pametni vibrator Blush Vibe: vibrator za 21. stoletje, ki ga upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali uri Talon je pametni prstan za igračarje. Talon – vaš naslednji krmilnik za računalniške igre bo morda pametni prstan! Aerius je najmanjši dron na svetu. Axis Drones Aerius: najmanjši dron na svetu ni večji od konice prsta ·