2019 Volkswagen Jetta
Utrip mesta · mobilno

Od leta 1979 je Volkswagen po celem svetu prodal več kot 16 milijonov Jett. Najnovejša Volkswagen Jetta (2019) bo nadaljevala tradicijo dostopnega ljudskega avtomobila, s to razliko, da bodo v njej nakopičeni sodobna elektronska oprema in sodobni asistenčni sistemi.

2019 Volkswagen Jetta temelji na platformi MQB, ki so jo deli s Volkswagnovim Golfom in Audijem A3. Najnovejša Jetta je tako popolnoma prenovljena od zasnove pa vse do zadnjih detajlov. Zunanje mere Jette so nekoliko zrasle. Medosna razdalja je daljša za dobre 3 centimetre, zaradi krajših prednjih in zadnjih previsov pa to pomeni, da imajo potniki na voljo več prostora v notranjosti. Zunanjo podolgovato podobo je navdihnil predvsem Volkswagen Arteon, nekaj pa tudi konceptni modeli I.D. Novi videz Jette je tako bolj moderen in deluje bolj vrhunsko. Slednje še dodatno potrjujejo serijski LED-žarometi.

Notranjost Volkswagen Jette ima popolnoma nov dizajn in je dobila marsikatero uporabno funkcijo. Materiali so bolj kakovostni in mehki na dotik. Oblazinjenje je na voljo v več barvah, če pa k temu dodamo še 10 barv ambientalne osvetlitve, bo notranjost nove Jette prilagodljiva prav vsakemu okusu. Pri boljši opremi ima Jetta digitalni osrednji zaslon, kot smo ga vajeni že iz drugih avtomobilov Volkswagen koncerna. Večina asistenčnih sistemov bo pri Jetti na voljo že serijsko.

PREBERITE ŠE: NOVI VOLKSWAGEN POLO (2017): PRAVI ZAPELJIVEC ŽE NA SLOVENSKI CESTAH

Med motorji bo zagotovo v ponudbi že poznani 1,4-litrski TSI-motor, ki ima tokrat 147 konjskih moči, kar je 3 konjske moči manj kot pri predhodnem modelu. Prenos je speljan na prvi kolesni par prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali prek 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika. Jetta bo imela več različnih oprem, med katerimi se bo našel tudi paket opreme R-Line.

Galerija slik: 2019 Volkswagen Jetta

2019 Volkswagen JettaOdpri galerijo
Toyota GR Super Sport Concept Toyota GR Super Sport Concept: Toyotin koncept z 986 konjskimi močmi 2019 Ford Edge Ford Edge (2019): osvežena podoba, zdaj tudi v obliki najbolj športne ST-različice 2019 Ford Ranger Ford Ranger (2019): Fordov pick-up v še bolj privlačnem paketu 2019 Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G (2019): kljub opaznim osvežitvam še vedno ostaja ikona · · · ·