download (2)
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen T-Roc je tu! Volkswagnova kampanja je bila nenavadno dolga, saj so nas s T-Rocom že kar dolgo dražili, koncept smo namreč videli že leta 2014. Pred kratkim je pod žaromete pripeljala njegova sestrična Seat Arona, a takšnega navdušenja kot ob predstavitvi novega T-Roca nekako ni bilo začutiti. Tako niti ni čudno, da je T-Rock zablestel že ob predstavitvi in ostale mestne križance popolnoma zasenčil. Kako tudi ne, gre le za prvega SUV križanca znamke Volkswagen.

Volkswagen T-Roc svojega predhodnika še nima, ima le večja in starejša brata Tiguana in Tuarega. Pri Volkswagnu so presodili, da so potrebe in povpraševanje po manjšem križancu kompaktnih mer in mestno-terenske oddaljenosti od tal, kar niti ni iz trte izvito, saj napovedi kažejo, da se bo SUV-segment v naslednjih 10 letih povečal za 50 %.

Konkurentom se bodo nedvomno zatresle hlače, saj se bodo T-Rocu preprosto morali prilagoditi. Po velikosti ga namreč lahko postavimo ob bok Renaultovem Capturju, Nissanovemu Juku, Citroënovemu C3 Cactusu, Peugeotu 2008 …, družbo pa mu bosta delala tudi Hyundai Kona in Kia Stonic. V svojem koncernu pa bo vsekakor štrene mešal “prestižnejšemu” Audiju Q2.

SUV-segment je najhitreje rastoči segment v avtomobilski industriji in Volkswagen T-Roc se bo v tej vlogi lahko izkazal. Kljub kompaktnim meram ima privlačen športen dizajn, ki zajema vse tipične karakteristike SUV-jev. Ponuja širok izbor pestrih barv in ogromno možnosti za individualizacijo. Slednje je v današnjem času še posebno zaželeno, saj bi prav vsak posameznik rad nekoliko izstopal iz povprečja.

Razvoj tehnologije seveda ne počiva in, kot pravijo, dela T-Roc prve korake proti vožnji brez nesreč. Zapomnil si bo voznika in mu prilagodil ambientalno osvetljavo, klimatsko atmosfero in poiskal njegovo najljubšo radijsko postajo. Za T-Roca bo na razpolago 6 različnih motorjev, med katerimi ima najmočnejši 190 konjskih moči in bo na voljo tudi z Volkswagnovim štirikolesnim pogonom. Na trg bo zapeljal konec  novembra, zanj pa naj bi bilo treba odšteti okoli 20 evrskih tisočakov. Zato hitro v salone!

Galerija slik: Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc Odpri galerijo
VW BULLI VW Bulli: Volkswagen na ceste vrača hipijevski kombi VW BULLI Maybach 6 Cabriolet Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: gliser na štirih kolesih Avtomobilska kolesa prihodnosti Continental: So to avtomobilska kolesa prihodnosti? BeFunky Collage 6 električnih načinov za vožnjo skozi mestna središča · · ·