Koncert: Gorillaz s turnejo Humanz tudi na Dunaju
2. nov
Kulturni izbor · glasba

Najbolj slavni virtualni bend na svetu, ki sta ga konec devetdesetih ustvarila vodja britpop fenomena Blur Damon Albarn in ilustrator Jamie Hewlett, se vrača na odre. Gorillaz bodo nam najbližje nastopili prav na Dunaju, kjer jih lahko pričakujemo 2. novembra.

Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Wiener Stadthalle
od 64,30 €
Dogodek na Facebooku

Angleški virtualni projekt Gorillaz sestavljajo štirje animirani liki: 2-D (glavni vokal, klaviature), Murdoc Niccals (bas kitara), Noodle (kitara, klaviature) in Russel Hobbs (bobni in tolkala). Njihovo glasbo pogosto opisujejo kot mešanico alternativnega rocka, moderne elektronike, trip-hopa, techna, pa tudi bolj eksotičnih žanrov.

Leta 2001 so izdali svoj istoimenski prvenec, s katerim so se uvrstili v Guinessovo knjigo rekordov kot najuspešnejši virtualni bend vseh časov (album so namreč prodali v 7 milijonih izvodov). Štiri leta pozneje je sledil album Demon Days, s katerim so se nekoliko bolj približali plesni produkciji. Gostili so vrsto priznanih umetnikov, od Neneh Cherry, De La Soula do Dennisa Hopperja in z raznožanrskim albumom predstavili svoj kritični pogled na takratne svetovne razmere. Leta 2010 so predstavili dva albuma: Plastic Beach v marcu in The Fall v decembru. Slednji je bil za vse člane fan kluba brezplačen.

PREBERITE ŠE: Koncert: na Dunaj prihajajo ‘vesoljski kavboji’ Jamiroquai

Ko smo že mislili, da Gorillaz ne bomo več videli, so pripravili svoj peti studijski album Humanz, ki je izšel aprila letos. Album je nedvomno najbolj artističen in za poslušalca najzahtevnejši album Gorillaz do zdaj, prezreti pa ne gre niti močnega političnega sporočila. Na albumu gostuje kopica vrhunskih glasbenikov: Vince Staples, Grace Jones, De La Soul, Anthony Hamilton in drugi.

P. S.: Gorillaz so končno dobili tudi človeške podobe – v Graham Norton Showu so se pojavili na odru, kjer so odigrali We Got The Power, skladbo iz novega albuma. Med njimi se je znašel tudi Noel Gallagher iz skupine Oasis.

nick cave ljubljana 2017 30. oktober, 2017 Koncert: Nick Cave & The Bad Seeds se oktobra 2017 vračajo v Ljubljano Sigur-Ros-Press-Photo-Cropped-for-SPOTlight 20. oktober, 2017 Koncert: mistični Islandci Sigur Rós oktobra v Zagrebu robbie willams celovec 2017 29. avgust, 2017 Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu Sonus Festival 2017 20. avgust, 2017 Sonus Festival 2017: v družbi najboljših tehno ustvarjalcev · · · · · ·