Manu-Chaoocver
15. jul
Kulturni izbor · glasba

Manu Chao, revolucionar ritma in besed, po dveh letih zopet prihaja v Slovenijo. To poletje bo Manu Chao s skupino La Ventura prvič nastopil v Kopru pod zvezdami, v neposredni bližini morja, kjer bo izvajal ponarodele himne Clandestino, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Politik Kills, Mi Vida, Welcome to Tihuana, Je ne t’aime plus in druge. Rezervirajmo si 19. julij.

Ukmarjev trg, Koper
Temma-x
20€

V Kopru bo Manu Chao nastopil z La Venturo, ki jo sestavljajo kitarist Madjid, basist Gambeat in bobnar Garbancito. Zasedba je na letošnji turneji okrepljena še z dvema pihalcema, ki bosta še dodatno podžigala ognjeni repertoar. Manu Chao nam bo poleg hitov, ki jih občinstvo pri nas vedno zelo dobro sprejme, na koncertu v Kopru predstavil še številna presenečenja v obliki do sedaj še neobjavljenih pesmi.
Kariera tega neverjetnega glasbenika, ki že tri desetletja nastopa na vseh kontinentih, in je imel na koncertih tudi več kot 100.000 ljudi, je še vedno bleščeča, občinstvo pa se ga preprosto ne naveliča. Manu Chao je leta 1987 skupaj z bratom in bratrancem ustanovil skupino Mano Negra, ki se je v zgodovino rock glasbe zapisala kot najbolj uspešna francoska rock zasedba. Leta 1998 je pričel s solo kariero – nastali so odlični štirje studijski albumi. Prvi album Clandestino je kmalu dosegel kultni status, leta 2001 je uspeh nadgradil z izjemno uspešnim Próxima Estación: Esperanza.

PREBERITE ŠE: Koncert: legendarna ameriška rock skupina TOTO z gosti Perpetuum Jazzile julija v Hali Tivoli

Njegovi koncerti, ki trajajo tudi po več ur, so eksplozija pozitivne energije in nalezljivih, živahnih plesnih ritmov. Pesmi so prežete s socialno tematiko, besedila pa so iz leta v leto bolj aktualna. Glasbeni kritiki o njegovi glasbi menijo, da politika v glasbi še nikoli ni zvenela tako dobro. Aktualne tematike, kot so antipotrošništvo, problematika migrantov, vprašanje človekovih pravic se prepletajo s koktajlom rocka, reggaeja, punka, skaja in ostalih živahnih svetovnih ritmov.

Faithless 14. julij, 2015 Koncert: Faithless bosta julija razplesala Zagreb logo 2015 5. julij, 2015 Festival Sexto ‘Nplugged – intimno in akustično doživetje glasbe v Furlaniji unnamed 2. julij, 2015 Koncert: legendarna ameriška rock skupina TOTO z gosti Perpetuum Jazzile julija v Hali Tivoli 1401x788-Mumford-&-Sons-Press-Shot-2nd-March-(1) 29. junij, 2015 Koncert: melanholični Mumford & Sons junija v Veroni · ·