Andrea_Bocelli_O2_Dublin_2014_live_concert_date_confirmed_for_Friday_November_14th_buy_tickets_tenor_headline_show_with_orchestra_choir_irish_tour_announced_passione_studio_album_release_music_scene_irel
29. nov
Kulturni izbor · glasba

Številni oboževalci svetovne glasbene zvezde Andrea Bocelija imajo letošnjo jesen veliko razlogov za veselje. Italijanski tenorist je namreč 21. oktobra izdal kar dva nova albuma, in sicer Opera: The ultimate collection z arijami iz oper Giuseppeja Verdija in Giacoma Puccinija ter drugi album s Puccinijevo opero Manon Lescaut. Obenem pa se bo 29. novembra v Areni Zagreb odvil še edinstveni glasbeni spektakel – Bocellijev veliki solistični koncert.

Arena Zagreb, Zagreb
Editus d.o.o.
Od 52,15€ do 225,52€

Bocelli, ki je pri 12. letih je popolnoma oslepel, je med študijem prava v lokalnih klubih nastopal kot pianist in si pri priznanih profesorjih skušal pridobiti glasbeno izobrazbo.
Med vzponom pop glasbe je naredil preobrat in se podal v različne komercialne in pop glasbene projekte, a nikoli ni zapostavljal ljubezni do klasične glasbe in opere. Prav ta dvojnost je oblikovala njegov ​prepoznavni glasbeni stil in način interpretacije, ki sicer temeljita na opernem petju, a se dotakneta veliko širšega občinstva.
Bocellijev mednarodni vzpon se je pričel leta 1994, ko je zmagal na festivalu San Remo s pesmijo “Il Mare Calmo della Sera”. Sledila je prva velika operna vloga v Verdijevi operi Macbeth, za božič istega leta pa je že prepeval skladbo “Adeste Fideles” (Hitite kristjani) papežu Janezu Pavlu II. in več desettisočglavi množici vernikov na Trgu svetega Petra v Vatikanu.
Kljub temu, da si je pogosto delil oder s Joséjem Carrerasom in Placidom Domingom, je postal veliko bolj priljubljen od svojih dveh starejših kolegov. Zaradi njegovega vpliva na sodobno in popularno glasbo ga mnogi primerjajo z Enricom Carusom in Frankom Sinatro.

PREBERITE ŠE: Koncert: Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor decembra v Cankarjevem domu

Danes se lahko pohvali z več kot 80 milijonov prodanih albumov, poleg petja pa se je izkazal tudi kot odličen tekstopisec in glasbeni producent.
Bocelli, ki je že nastopil na številnih poznanih in uglednih svetovnih prizoriščih, bo 29. novembra prvič prestopil tudi prag zagrebške Arene. Organizatorji napovedujejo, da oboževalce poleg njegovih edinstvenih interpretacij priljubljenih opernih arij, velikih uspešnic in zimzelenih melodij z lanskoletnih albumov “Passione” in “Love in Portofino” čaka še vrhunska glasbena produkcija in več glasbenih presenečenj. Morda med njimi najdemo tudi pesmi iz obeh novih albumov.
Organizatorji so sporočili, da se bodo italijanskemu tenoristu pridružili na odru še zagrebška filharmonija in akademski zbor “Ivan Goran Kovačič” kot tudi izvrstna sopranistka Lana Kos in svetovna senzacija 2Cellos.
Cene vstopnice so od 52,15 evra pa do 225,52 evra za VIP ložo. Kupite jih lahko na eventim.si.

BH-000047 stokedprcom 29. november, 2014 Koncert: otožni kantavtor Ben Howard na Dunaju unnamed (4) 28. november, 2014 V Kinu Šiška se konec novembra začenja festival Sonica Kurzschluss prihaja 28. novembra 2014 #08 foto Miha Fras 28. november, 2014 Kurzschluss: festival za glasbene sladokusce prihaja 28. novembra Elton-John-1024x683 27. november, 2014 Koncert: Elton John novembra v Munchnu · · ·