unnamed
5. dec
V zraku · dan za

5. decembra se ponovno vrača že 15. mednarodni festival medijskih umetnosti Pixxelpoint, ki ga letos podpisuje umetnik Igor Štromajer in se bo do 12. decembra odvijal v prostorih Mestne galerije v Novi Gorici.

do
Mestna galerija, Trg Edvarda Kardelja, Nova Gorica
Pixxelpoint
Ni podatka

Pixxelpoint se je v teh letih uveljavil kot eden najpomembnejših festivalov medijskih umetnosti v slovenskem prostoru. Letošnja, prav posebna tema festivala je NEUMETNOST / NON-ART. Na 15. Pixxelpointu je letos sodelovalo 48 umetnikov in umetniških skupin, ki se bodo s svojimi projekti, performansi, delavnicami in predavanji predstavili na več lokacijah po Novi Gorici in Gorici. Med drugim nam bodo program popestrili Andrej Tišma, Anne Elisabeth Tassel, Gašper Mali, Marco Pelos Spaniol, Miha Oven in Taja Košir Popovič. Uradno otvoritev bo pospremil zvočni performans: Aphra Tesla Operating System Incorporated & Neven M. Agalma: DexeoeahoexterlesterlesterleHuxDexAA (Huxterltronics-NoiseVoice).


DSCN8446 5. december, 2014 Božično-novoletna tržnica: Vse sladkosti življenja v Portorožu visitljubljana 19. februar, 2000 Veseli December: praznični novoletni sejem v Ljubljani mediaspeed0727 29. november, 2014 SILA bazar na Gospodarskem razstavišču Garažna razprodaja 29. november, 2014 Garažna razprodaja jesen/zima v športni dvorani Tabor · · · ·