Trnfest bo!
5. avg
Kulturni izbor

Kot vsako leto bo po dvorišču Kuda France Prešeren tudi letos zadišalo po slastni pečeni koruzi. Festival Trnfest namreč bo, in sicer od 5. do 29. avgusta.

do
Kud France Prešeren
Kud France Prešeren
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

V organizaciji KUD France Prešeren in Ustanove nevladnih mladinskega polja “Pohorski bataljon” bo med 5. in 29. avgustom potekal 24. tradicionalni mednarodni poletni festival Trnfest, ki bo popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice. Zadnje tri dni ga bo dopolnil še družinski festival Emonska promenada.

Dobre tri tedne brezplačnega dogajanja ponuja program za mlado in staro, za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in ustvarjalnih delavnic za otroke. Vsi dogodki Trnfesta bodo potekali na dvorišču in v prostorih KUD France Prešeren Trnovo. Dogajanje bo v zadnjem tednu na dvorišču med 27. in 29. avgustom tradicionalno dopolnila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam.

Ker je KUD France Prešeren je lociran v osrčju spalnega naselja, se bo vsakodnevno dogajanje ponovno zaključilo ob 22. uri in se nato preselilo v dvorano, navadno z DJ-programom ali gledališko predstavo.

Fotopub 6. avgust, 0000 Fotopub 2015: Novomeški fotografski festival Meta_wraber 23. februar, 2015 Razstava: Oblikovalka in ilustratorka Meta Wraber v Kinu Šiška France Prešeren 8. februar, 2015 8. februar 2015: Kam za Prešernov dan, slovenski kulturni praznik Roy Lichtenstein. Little Aloha, 1962. 6. avgust, 8000 Velika razstava moderne umetnosti v Benetkah ·