cover-imac-retina2
V zraku · tehnologija

Apple je oblikovalcem vselej pozvročal mokre sanje s svojimi izdelki. Le ti enostavno zmorejo več in drugače. Pri seriji iMac se je Apple obiral precej časa, a sedaj predstavil novi model, ki premore 67 odstotkov več pikslov, kot tipični 4k zaslon. Apple trdi, da ima iMac s 27 inčnim zaslonom največjo resolucijo, med vsemi na svetu. Saj premore kar 14.7 milijona pikslov.

Apple iMac 27' Retina
1999€
Apple Store

Če se ukvarjate z oblikovanjem fotografije ali video posnetkov, oziroma je vaš posel grafično ali katero koli drugo oblikovanje, potem je pomembno da vidite čim večje število pikslov. In na prav nobenem monitorju na svetu jih ni več, kot na predstavljenem iMac 27′, ki premore kar 5120*2880 pikslov. Apple trdi, da prav noben monitor na svetu ne premore 14.7 milijona pikslov, to je pravzaprav za 67 odstotkov več od povprečnega 4K monitorja. Ta podatek pomeni v praksi, da se monitor spremeni v veliko dnevno sobo v kateri lahko na enem delu urejate 4K video, na drugi strani monitorja pa popravljate kontraste omenjenega videa. Na ta način se racionalizira čas oblikovalca, ki se lahko posveča več opravilom hkrati.

iMac lahko bije s Intel Core i7 s 4 GHz ali Intel Core i5 procesorjem, ki premore 3.5 GHz takta. Premore dvoje Thunderbold vhodov, Fusion Drive, najhitrejše grafike…..

Navedena cena je le osnovna ocena glede na trenutno znane cene na drugih trgih. Vsekakor verjamemo, da gre za začetno ceno najbolj šibkega modela. Za resno delo z grafiko, bo po vsej verjetnosti potrebno odšteti saj 50 odstotkov več denarja. To pa je že zajeten kup denarja.

emo_Leica X_Moncler Leica x Monclair: Sodelovanje, ki je pričaralo prelep retro fotoaparat afdas Googlova konzola Nexus Player je zabava ukrojena po vaši meri square-space-sponsored-03 Squarespace: platforma za izdelavo spletne strani areo-mvp Aero MVP – najbolj vsestransko vodno letalo ·