Macbook Pro 13 - palcev
V zraku · tehnologija

Najboljši prenosniki 2017 – Prenosnik Apple MacBook Pro 13 se je uvrstil na naš seznam najboljših prenosnikov za leto 2017.

Apple MacBook pro
od 1.749,00 €
AMAZON.DE

Apple še vedno dela najbolje izdelane in najlepše prenosnike na svetu. O tem ni prav nobenega dvoma. Izdelavi namreč posvetijo toliko pozornosti, da meji na visoko umetnost. A je Apple na določenih področjih precej zaspal in konkurenca ga prehiteva tako po levi kot po desni. A ni vse v številkah na papirju, na koncu dneva je precej predvsem v občutkih, kako računalnik deluje v svojem ekosistemu. In tu je MacBook še vedno med najboljšimi.

Posebnega ga dela orodna vrstica Touch Bar, mali zaslon na dotik, ki je nadomestil funkcijske tipke. Ter najbolj kontroverzni priključek USB-C, ki predstavlja prihodnost povezljivosti, a za zdaj le z množico adapterjev, ki uporabnikom povzročajo sive lase. Apple je na določenih področjih vselej oral ledino,  tudi na račun precej negodovanja uporabnikov.

Kljub množici razlogov proti nakupu, med katerimi je vsekakor tudi cena, ki se začne pri 2.100 evrih, verjamemo, da bo pri nas prav 13-palčna različica tista, ki jo bodo verniki blagovne znamke Apple največkrat izbrali kot kompromis med ceno in dobljenim. Njegov večji brat MacBook Pro 15 je namreč toliko dražji, da njegov nakup nikakor ni racionalna izbira.

Osnovni podatki // CPU: Intel Core I5–I7 | Grafika: Intel Iris Graphics 550 | RAM: 8 GB–16 GB | Zaslon: Retina display | Hramba podatkov: 256 GB–512 GB SSD

Asus UX310 Najboljši prenosniki 2017: Asus ZenBook UX310 – najboljše razmerje med ceno in dobljenim Asus 360UX Najboljši prenosniki 2017: Asus ZenBook Flip UX360 – prenosnik, ki je lahko vse, kar si želiš Dell XPS 13 Najboljši prenosniki 2017: Dell XPS 13 – pravi nadomestek za Macbooka HP Spectre Najboljši prenosniki 2017: HP Spectre x360 – nad pričakovanji · · · ·