Kako se znebiti celulita: znana influencerka razkriva trik, ki celulit odpravi v sedmih dneh

Vsak dan izvajajte suho ščetkanje kože. Foto: Cottonbro/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Junij pomeni samo eno stvar - prišlo je poletje! A ker poletje prinaša tudi toplejše dni, to pomeni, da bomo nosili krajša oblačila, ki bodo pokazala več naše kože. Na žalost je za nekatere ženske to lahko prava nočna mora, sej se bojijo pokazati pomarančo kožo oziroma celulit, ki se je nabral v zimskih in koronskih časih. Ta pojav je sicer precej pogost, a ima žal še vedno negativno konotacijo, zlasti ker gre za estetski videz kože. Kako se znebiti celulita je seveda vsakoletno vprašanje, ki se poraja mnogim ženskam.

Celulit, sovražnik številka 1

Preden pa se lotimo njegovega odpravljanja, moramo vedeti, kaj celulit v resnici je in kako se pojavi. Gre za podkožno plast maščobnega tkiva z značilnimi depresijami in vozlički, ki nastane zaradi nezadostne sposobnosti telesa, da se znebi odvečnega odpadnega materiala. Škodljive snovi se kopičijo v maščobnih celicah, ki se nahajajo pod kožo, kar povzroči povečanje njihove količine.

Celice ustvarjajo pritisk na kožo in povzročajo vidno površinsko deformacijo kože, ki spominja na videz pomarančne lupine. Znanstvene raziskave so pokazale, da je dovzetnost za celulit mogoče tudi genetsko določiti.

Dobro je znano, da je učinkovita rešitev tega »problema« v njegovi sistematični in postopni rešitvi, kot so redna zdrava prehrana, telesna aktivnost in masaža. To so seveda trije ključni dejavniki, ki pomagajo v boju proti tem zapriseženemu sovražniku.

Čeprav se zavedamo, da rezultati ne pridejo čez noč, vseeno upamo na tisto čarobno palčko, s katero se bomo znebili celulita v zelo hitrem času. Obstajajo določeni triki, ki bodo vaši koži koristili, da bo izgledala bolj sveža in napeta.

Poskrbite za zdravo prehrano.
Foto: Daria Shevtsova /Pexels

Redno gibanje in masaža

Začnite se gibati, bodisi kolesariti ali hoditi. Namreč vse to bistveno zboljša tako vaše počutje kot zdravje. Prav tako se lahko lotite jutranjega razstezanja, ki je pomembno pri aktivaciji vašega telesa in pri doseganju boljšega pretoka v telesu.

Poleg masaž, ki jih opravite doma ali v salonu, lahko pri izboljšanju tonusa kože pomaga tudi vsakodnevno suho ščetkanje. Gre za obliko pilinga, ki pripomore k boljši cirkulaciji in absorbciji anticelulitnih krem. Ko se ščetkate začnite krožiti okoli stegen, ter se z nežnimi pritiski premikajte proti srcu.

Redno se gibajte.
Foto: Pixabay/Pexels

Obloge z algami in kavo

Privoščite si lahko tudi obloge iz morskih alg, ki so danes na voljo v vseh trgovinah z zdravo prehrano. Alge namočene v hladno kavo položite na območja, ki so prizadeta s celulitom. Nanj nalepite alge ter jih povijte s prozorno folijo za živila. Vse skupaj pustite delovati 15 minut, nato sperite s hladno vodo. Za uspešen rezultat je priporočljivo, da se ta postopek izvaja sedem dni zapored. Če gre verjeti spletnim sledilcem Instagramerke Farah Dhukai – ta trik resnično deluje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Farah Dhukai (@farahdhukai)

Lahko si pomagate tudi z oblogo iz kave. Zmešajte pol skodelice grobo mlete kave in toliko olivnega olja, da dobite kompaktno zmes. Nanesite jo na problematične dele, ter vse povijte s plastično folijo za živila. Delovanje bo učinkovitejše, če boste obloge ogreli s sušilnikom za lase. Pustite delovati od 10 do 15 minut, nato pa jih z nežno masažo in krožnimi gibi sperite pod toplo vodo.

Seveda se v tem primeru čudeži ne zgodijo čez noč, ampak bodite vztrajne in ne obupajte!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj ne sme manjkati v poletni torbi: nepogrešljivi izdelki za izlet, piknik in plažo