Kar uničuje zvezo, ni pomanjkanje ljubezni, ampak pomanjkanje spoštovanja!

Zadnjič posodobljeno: :

Družba pogosto pravi, da je za vzpostavite trajne povezavo dovolj samo ljubezen. In ljudje verjamejo. Kaj pa naklonjenost? Kaj pa spoštovanje?

Odnosi se končajo iz različnih razlogov. Nekateri zaradi pretiranega ljubosumja, nekateri zaradi pretirane skrbi, drugi zaradi nespoštovanja, le redko pa zaradi pomanjkanja ljubezni.

Velikokrat zapustimo potapljajočo se ladjo, čeprav se imamo radi, a zveza je utrpela toliko zlorab, da ni mogoče nadaljevati. Na odnose namreč vpliva način ravnanja drugih z nami, ne glede na to, ali gre za dobro ali slabo.

Če boste z ljubeznijo dobro ravnali, bo ta trajala vse življenje, če jo boste zlorabili, morda le nekaj tednov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AR_writes (@self__respect_)

Zanimivo je primerjati odnos od začetka do konca. Na začetku so ljudje prijazni, vljudni in skrbijo drug za drugega. Toda že ob prvem prepiru kruto pokažejo, da svojega partnerja ne spoštujejo, kot da do njega nimajo čustev. Družba pogosto pravi, da je za vzpostavite trajne povezavo dovolj samo ljubezen. In ljudje verjamejo. Kaj pa naklonjenost? Kaj pa spoštovanje?

Res je, da so ljudje izgubili spoštovanje do drugih in se v vročici trenutka prepirajo kot nekdo, ki uporablja mitraljez z namenom ubijanja.

In res ubijajo.

Ubijajo spoštovanje, ljubezen, voljo do nadaljevanja.

Nekateri odnosi, četudi ne trajajo do smrti, puščajo globoke sledi v dušah ljudi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nedvoumni znaki, da je nekomu mar zate!