봄에는 항산화제, 비타민, 미네랄이 풍부한 신선하고 가벼운 음식을 좋아합니다. 규칙적인 신체활동과 건강하고 균형잡힌 식사로 봄철 피로를 풀어주는 에너지 섭취에 신경쓰세요. 건강한 생활 방식은 여름 야외 활동을 위해 몸을 준비하게 하며 면역 체계에도 큰 타격을 줍니다.
Se vam zdi, da se obroki na vašem jedilniku ponavljajo in da nimate več idej, kaj še lahko skuhate? Za vas smo izbrali tri lahke recepte, ki jih je ustvaril kulinarični vplivnež Sašo Šketa.
Recept: Lečina enolončnica s sladkim krompirjem
Recept: Losos s kremnim porom in krompirjem
Recept: Posset – Limonina krema
Kulinarični vplivnež Sašo Šketa na svojih spletnih straneh sketa.si 그리고 presno.si že več kot dvanajst let beleži okusne, preproste in preverjene recepte za pripravo obrokov, prepoznaven pa je postal po udeležbi v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija leta 2017. Sašo Šketa je izdal že 4 kuharske knjige – samo lani sta izšli najbolj prizemljena veganska kuharica Repa in krompir in knjiga enostavnih receptov za vsak dan Dobra hitra hrana.
Sašo, po izobrazbi oblikovalec, skupaj z ženo Nežo v lastnem kulinaričnem studiu ustvarja spletne kuharske oddaje, ki tedensko dosežejo več kot 20.000 ogledov. V zadnjih letih je ekipa Sketa MEDIA izjemno dejavna tudi na področju razvoja receptov (t. i. recipe development). Pri tem uspešno sodelujejo z različnimi mednarodnimi podjetji, za katera v kuharskem studiu fotografirajo in stilirajo jedi ter pripravljajo video vsebine.
Pri svojem delu se trudi, da bi bilo zavržene hrane čim manj, zato jo z veseljem deli s prijatelji in sosedi. V projektu #FRIFOOD pa presežke hrane deli tudi s svojimi sledilci na družbenem omrežju Instagram. Letos Sašo načrtuje selitev studia na novo lokacijo, jeseni pa nam obljublja izid nove kuharske knjige z recepti za kosila.

Sašo, po izobrazbi oblikovalec, skupaj z ženo Nežo v lastnem kulinaričnem studiu ustvarja spletne kuharske oddaje, ki tedensko dosežejo več kot 20.000 ogledov. V zadnjih letih je ekipa Sketa MEDIA izjemno dejavna tudi na področju razvoja receptov (t. i. recipe development). Pri tem uspešno sodelujejo z različnimi mednarodnimi podjetji, za katera v kuharskem studiu fotografirajo in stilirajo jedi ter pripravljajo video vsebine.
Pri svojem delu se trudi, da bi bilo zavržene hrane čim manj, zato jo z veseljem deli s prijatelji in sosedi. V projektu #FRIFOOD pa presežke hrane deli tudi s svojimi sledilci na družbenem omrežju Instagram. Letos Sašo načrtuje selitev studia na novo lokacijo, jeseni pa nam obljublja izid nove kuharske knjige z recepti za kosila.