fbpx

Li L8: izjemno zanimiv hibridni SUV, ki osvaja Kitajsko in bi lahko nadvladal svet

Najnovejša izdaja Li Auto vključuje neverjeten doseg, udobje in tehnologijo

Li L8
Foto: Li L8

Kitajski trg električnih vozil je v razcvetu in Li Auto je s svojo najnovejšo izdajo, Li L8, res ne razočara. Ta šestsedežni SUV ima inovativen hibridni sistem podaljšanja električnega dosega, razkošne funkcije za udobje in vrhunsko tehnologijo avtonomne vožnje. Oglejmo si podrobneje, zakaj je Li L8 tako izstopajoče vozilo na popolnem trgu, ki nas vedno bolj preseneča. Kitajska ima namreč kar nekaj proizvajalcev s podobno dobrimi izdelki.

Li L8 podjetja Li Auto je najnovejši produkt podjetja na trgu električnih vozil. Li L8 ima sistem za razširitev dosega, ki združuje 1,5-litrski štirivaljni motor s turbinskim polnilnikom in baterijo z zmogljivostjo 42,8 kilovatnih ur. To omogoča, da Li L8 doseže doseg CLTC 1315 kilometrov in doseg WLTC 1100 kilometrov, hkrati pa ohranja impresivno ekonomičnost porabe goriva. Gre sicer za znano formulo, ko “motor” prozivaja elektriko kot podaljševalnik dosega.

Foto: Li
Pod pokrovom se Li L8 ponaša z impresivno kombinacijo moči in učinkovitosti. Njegov sistem z dvojnim motorjem in štirikolesnim pogonom, sestavljen iz sprednje pogonske enote pet v enem in zadnje pogonske enote tri v enem, zagotavlja skupno moč 400 konjskih moči in 550 Nm navora. Ta pogonski sklop omogoča, da Li L8 pospeši od 0 do 100 km/h v samo 5,5 sekunde, kar ga uvršča v ligo nekaterih najbolj zmogljivih SUV-jev na svetu.

Toda pri Li L8 ne gre le za učinkovitost. Ta SUV je tudi udobna in razkošna vožnja s funkcijami, ki jih običajno najdemo samo v vozilih višjega razreda. Sistem zračnega vzmetenja Li Magic Carpet zagotavlja gladko vožnjo, medtem ko panoramska sončna streha, ambientalna osvetlitev in zvočni sistem z 19 zvočniki ustvarjajo resnično poglobljeno izkušnjo vožnje.

Li L8 se ponaša tudi z nekaj impresivne tehnologije avtonomne vožnje. Nivo opreme Pro je opremljen z Li AD Pro, prvim množično proizvedenim sistemom avtonomne vožnje na svetu, ki ga poganja kitajski čip Horizon Robotics Journey 5. S 128 TOPS računalniške moči ta sistem zagotavlja učinkovito obdelavo fuzijskih signalov iz kamer visoke ločljivosti, LiDAR, radarjev milimetrskih valov in ultrazvočnih senzorjev v realnem času. Nivo opreme Max ga dvigne še višje z Li AD Max, ki ga poganjata dvojna čipa Orin-X s 508 TOPS računalniške moči, kar zagotavlja še večjo hitrost obdelave in redundanco.

Ena od izstopajočih lastnosti Li L8 je njegov inovativni sistem pametnega prostora. Nivo opreme Pro ima dva 15,7-palčna LCD zaslona z ločljivostjo 3K in zvočni sistem z 19 zvočniki, medtem ko se nivo opreme Max ponaša s tremi 15,7-palčnimi LCD zasloni, zvočnim sistemom z 21 zvočniki in 3D ToF oddajniki. Sistem pametnega prostora poganja avtomobilski čip Qualcomm Snapdragon 8155, ki zagotavlja nemoteno interakcijo in hitre odzive.

Kar zadeva notranjo prostornost, Li L8 resnično izstopa. Dolg je 5080 milimetrov, širok 1995 milimetrov, visok 1800 milimetrov in medosna razdalja 3005 milimetrov. To zagotavlja izjemen prostor za potnike in shranjevanje v razredu ter celo 180 milimetrov širok prehod v drugi vrsti za enostaven dostop do tretje vrste.

Na splošno je Li L8 zanimivo vozilo, ki kaže, kako daleč so prišla kitajska električna vozila. S svojim inovativnim sistemom podaljašnja dosega, razkošnimi funkcijami za udobje in vrhunsko tehnologijo avtonomne vožnje Li L8 resnično izstopa na prenatrpanem trgu električnih vozil.

Dodatne Informacije

lixiang.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.