bistro biro
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Na Gornjem trgu v Ljubljani diši po novi kulinarični ponudbi. Tam se je namreč v maju odprl nov bistro Biró, ki užitka željne vabi na domače pečene sendviče, domač bananin kruh ter domačo čokoladno torto z rdečo peso.

Biró
Gornji trg 15
Ljubljana
064 258 497
vsak dan od 8.00 do 01.00

Robert Henigman je v maju v Ljubljani odprl nov lokal – prikupen bistro Biró. Ambient, sestavljen iz treh delov, krasi čudovita luč nizozemske znamke Os and Oos ter na pogled vintage kavomat bele barve La Marzocco. Za podobo lokala sta poskrbela kar lastnik sam in arhitektka Petra Zupančič, modna oblikovalka Petja Zorec pa je ekipi bistroja oblikovala predpasnike, ki ponazarjajo vzorec terrazza. Hrana se streže na krožnikih slovenske lončarke Hane Karim.

PREBERITE ŠE: ČRNO ZRNO: KOLUMBIJSKO ČRNO ZLATO V VAŠI SKODELICI

V prvem delu bistroja nas čakajo visoke črne mizice iz marmorja in s škrlatnim usnjem oblazinjene klopi. V drugem delu je odprta kuhinja, v kateri ustvarja 5-članska ekipa, sestavljena iz treh kuharjev in dveh kuharic. Tretji prostor je nekoliko temnejši, poudarek pa je na intimi, druženju in hranjenju.

Pa hrana? Biró deluje na principu casual-comfy hrane, kar pomeni, da lahko jemo zajtrk tudi popoldne (natančneje do 16.00). Vsak dan so na voljo veganska juha, domači pečeni sendviči, jajčka na oko, umešana jajčka, domač bananin kruh, domače marmelade, mesne kot tudi vegan in vegi šakšuke, solata z lososom itd. Za glavno jed lahko izbiramo med domačimi rikotinimi njoki, brancinom, govejo zarebrnico … Za sladico ponujajo domačo čokoladno torto s peso, pito z rabarbaro in domač šmoren. Ker je meni prilagojen sezonski ponudbi, se bo skozi celo leto spreminjal in bogatil.
Z začetkom junija bo bistro dobil še sprednji vrt, mi pa najlepši razgled na stari del Ljubljane.

Galerija – bistro Biró v Ljubljani

Bistro Biró v LjubljaniOdpri galerijo
Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju nutella cafe Nutella Café: prva restavracija, posvečena Nutelli cover-loblah Pivovarna Loo-Blah-Nah: odprta največja kraft varilnica piva v Ljubljani Closeup_Site_Background_2 GASTRUNAULT COSMIK ICE CREAM: liofiliziran sladoled, ki se nikoli ne stopi · · · · ·