fbpx

Misliš, da ga poznaš? To si moški želijo bolj kot spolnost!

Neverjetna izpoved in zapis moškega!

Foto: Pexels - Yan Miranda

Mislite, da poznate moško dušo?! Potem je nujno, da si preberete ta zapis, ki je zaokrožil po spletu in je postal nepogrešljiv za globoko razumevanje moške duše! To je tisto, kar resnično rabijo moški!

Jed Diamond, ustanovitelj in direktor organizacije MenAlive ter avtor 17 knjig, kot so My Distant Dad: Healing the Family Father Wound, Healing the Family Father Wound: Your Playbook for Personal and Relationship Success, The Enlightened Marriage: The 5 Transformative Stages of Relationships, Why the Best is Still to Come … je delil izvrsten zapis, ki ga morate prebrati vsi, ki menite, da poznate moške in da si moški želijo LE seks! Tukaj je njegov povzetek.

———

Kolikokrat smo že slišali izjavo:“Vsi moški si želijo samo seks!” Ko sem bil star 17 let, sem bil prepričan, da je to res. Ko sem bil star 37 let, sem sumil, da to ne drži. In zdaj, ko imam 73 let, vem, da to ni res. Ne razumite me narobe, seks je lahko čudovit v katerikoli starosti, vendar je nekaj še pomembnejšega od seksa, ampak moški si to težko priznajo in ženske imajo težave, da jim to dajo.

V razgovorih s prijatelji, s katerimi se redno srečujem že 28 let, sem dobil potrditev tega. Seks je tema, o kateri razpravljamo skozi vsa leta. Na nek način smo tekmovalni in si želimo, da bi bili videti uspešni. Smo pa tudi odkriti in pošteni drug do drugega. Ne govorimo samo o naših spolnih uspehih, ampak tudi o svojih neuspehih, strahovih in zmedah.

Že od majhnih nog sem se naučil, da je želja po seksu sinonim za moškega, in ko sem v srednji šoli prisluškoval deklici, ki mi je bila všeč, sem dobil potrditev le-tega. Govorila je o fantu. Ni se pritoževala, da je bil obseden s seksom, ampak, da “ni prišel do nje kakor drugi fantje.” Prijateljici je zaupala: “Ni bil moški.” Sporočilo je bilo jasno: “pravi moški” si želijo seks … in če ne pristopite ženski na tak način, niste pravi moški. Ta izjava se je potrjevala skozi leta. Seks = znak moškosti. Bolje je bilo, da si bil zavrnjen, znova in znova, kakor da bi bil drugačen.

Kaj torej moški hočejo bolj kot seks? Vsi smo že slišali, da se morajo ženske počutiti ljubljene, da bi seksale, moški pa morajo imeti seks, da se počutijo ljubljene. Vendar obstaja tudi globlja potreba po zadovoljitvi. Temu pravim varen pristan.

Tudi moški si želijo varen pristan!
Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Vsi si želimo imeti varen pristan, v katerem se ne bi bilo potrebno pretvarjati, da smo nekaj, kar nismo. Hrepenimo po nekom, ki nas bo videl takšne, kot smo in si nas bo vseeno želel, točno takšne! Nekoga, ki se nas dotakne, ne le našega telesa, ampak naših src in duš. Nekoga, ki nam daje občutek miru, ko se spojimo z njenim telesom, na psihični ali fizični ravni, in ta občutek presega enkratno spolno zadovoljstvo.

Moški so nežne duše!
Foto: Pexels / Rachel Claire

Varen pristan, v katerega se lahko zatečemo in se sprostimo, kjer nas čaka nekdo, ki mu je mar za nas. Z drugimi besedami, želimo občutek negovanja, ki ga večina od nas ni dobila dovolj, ko smo bili otroci. Ampak, če priznamo te potrebe, se počutimo kot majhni fantje, in ne kakor močni moški.

Ena od stvari, ki jih imam rad, je, da ležim v naročju svoje žene, Carlin, ki me boža po laseh. To je čudovit, varen pristan. Ni mi treba seksati, da bi to potrebo zadovoljil. Samo reči ji moram. Takrat se mi zdi, da sem popolnoma sprejet. Ni se mi treba pretvarjati ali se dokazovati, samo pokažem svojo ranljivost.

Zakaj je ženskam pogosto težko dati moškemu varen pristan? Obstajajo trije podzavestni razlogi. Prvič, če moški ne želijo seksa, jih skrbi, da morda niso dovolj privlačne zanj. Drugič, moški, ki se želi božati in negovati, sproži v njih občutke, da imajo opravka s fantkom in ne z moškim, čeprav si ženske želijo takšnega moškega. Tretjič, ženske se bojijo moških, ki se ne počutijo dobro v svoji koži, ker so ponavadi najbolj nasilni moški tisti, ki so šibki in nemočni.

Potrebno je veliko časa in zrelosti, da moški sami sebi priznajo, da potrebujejo varen pristan, kjer jih lahko neguje in objema ženska. Potrebno je veliko poguma, da ženski sporočijo, da si želijo seks, a da jim je pomembna tudi, da se počutijo varno, ljubljeno in negovano. To zahteva sprejetje dejstva, da se zavemo, da si je dopuščanje tega, da smo ranljivi kakor otrok, najbolj človeška stvar na svetu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!