Foto: Freepik

Mnogi boste šokirani: tako hitro se ženske v partnerskem odnosu naveličajo spolnosti

Je res tako?

Zadnjič posodobljeno: :

Zakaj strast izgine?

Spolni odnos ne samo, da združuje partnerje, ampak blagodejno vpliva na duh in telo in zaradi tega bi jih morali imeti čim pogosteje. Toda nekaterim spolnost sčasoma postane nezanimiva. Zakaj?

Raziskovalci z univerze v Southamptonu so izvedli raziskavo med 4.839 ženskami in 6.669 moškimi, starimi od 16 do 74 let. Izkazalo se je, da se ženske spolnosti naveličajo veliko prej kot moški. Pravijo, da nekatere ženske izgubijo zanimanje za spolne odnose že po 12 mesecih zveze s partnerjem.

Mnoge med njimi so tako priznale, da so v prvem letu po rojstvu otroka izgubile zanimanje za spolnost, druge pravijo, da je želja usahnila zaradi otrok, mlajših od pet let.

Ženske naj bi se naveličale spolnosti že po enem letu v razmerju.
Foto: Freepik

“To je lahko posledica utrujenosti zaradi primarne skrbi za otroke. Dejstvo pa je, da vsakdanji stres bolj kot na moške vpliva na spolno delovanje žensk. Izguba zanimanja je lahko povezana tudi s spremembo osredotočenosti – namesto na moškega in njihov odnos, je za ženske v centru pozornosti otrok,” so pojasnili avtorji študije.

Dodali so, da so pogosti razlogi za zmanjšano spolno željo in pomanjkanje čustvene intimnosti s partnerjem tudi slaba komunikacija in zdravstvene težave.

Za nekatere ženske je bil razlog arogantno vedenje partnerja, pa tudi nove tetovaže ali telesni piercingi. Drugi omenjeni dejavniki vključujejo slabe izkušnje v prejšnjih spolnih odnosih in celo nasilni spolni odnos. 34 odstotkov žensk je priznalo, da jih spolnost ne zanima, medtem ko je bilo takšnih moških 15 odstotkov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 sanj, ki napovedujejo prihod prave ljubezni v življenje!