4 middels modne bananer (korrekt buet) 40 g smør 2 ss blomsterhonning 2 eggehviter 20 g bordstivelse klype kanel og sitron kardemommesaft Smelt halvparten av smøret og stek de skrellede bananene raskt. På...
4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)
40 g smør
2 jedilne žlice cvetličnega medu
2 jajčna beljaka
20 g jedilnega škroba
ščepec cimeta in kardamona
sitronsaft
Raztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na ostanku soka banan in masla karameliziramo med. V dva beljaka umešamo jedilni škrob, ki mu dodamo kardamon in cimet. V posodi raztopimo preostanek masla, v katerem ocvremo prej pripravljeno testo, oblikuje se nam posteljica, v katero položimo banano in jo prelijemo s toplo medeno karamelo.
Postrežemo toplo kot sladico.
Recept so pripravili v restavraciji Angel,
Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si/angel