fbpx

Nova Kia EV9: vrhunski električni SUV s tremi vrstami sedežev in futurističnim dizajnom

Nova Kia EV9
Foto: Kia
Zadnjič posodobljeno:

Nova Kia EV9! Kia je razkrila osupljiv EV9, popolnoma električni trivrstni vodilni SUV, ki združuje progresivno zasnovo, pristne značilnosti SUV-jev in vrhunsko tehnologijo, da na novo definira prihodnost družinske mobilnosti.

Avtomobilski svet je bil priča rojstvu nove stvari – Nova Kia EV9, spreminja igro: Kijin prvi triredni električni vodilni SUV, Kia EV9. To je dih jemajoče vozilo, ki ga ponazarja drzen dizajn s prefinjeno eleganco ter predstavlja pomemben mejnik na Kiinem potovanju k rešitvam trajnostne mobilnosti.

Nova Kia EV9
, ki črpa navdih iz Kijine oblikovalske filozofije ‘Opposites United’, brezhibno združuje kontrastne elemente narave in modernosti za harmonično zlitje. Njegova elegantna, kiparska zunanjost in odločna geometrija izžarevata zaupanje, medtem ko notranjost predstavlja popolno mešanico prostora, udobja in tehnologije. Na nek način močno spominja na določeno skandinavsko blagovno znamko. Kar vsekakor ni slabo!

Nova Kia EV9
Foto: Kia

Karim Habib, izvršni podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega centra, je dejal: “Kia EV9 orje ledino, s ciljem na novo definirati standarde za oblikovanje, povezljivost, uporabnost in okoljsko odgovornost. Strankam ponuja izjemno kakovostno ponudbo in sveža EV perspektiva v sektorju družinskih SUV.”

Zunanja oblika: nova doba električnih SUV vozil nova Kia EV9

Zunanjost nove Kia EV9 odraža oblikovalski steber znamke »Drzno za naravo«, ki združuje robustne zmogljivosti in umirjeno prefinjenost, da začrta novo smer oblikovanja električnih SUV. Njegova prepoznavna prednja maska ‘Digital Tiger Face’ ima ‘Digital Pattern Lighting Grill’ rešetko in navpične žaromete, ki dajejo vozilu futurističen in vizionarski videz.

Stranski profil prikazuje izrazito SUV identiteto z izjemno aerodinamično učinkovitostjo, medtem ko zadek opredeljujejo čiste linije prtljažnih vrat in ozke zadnje luči, ki odražajo obliko sprednjega dela, kar krepi močno držo EV9.

Notranja zasnova: neprimerljiv prostor, udobje in izkušnje – nova Kia EV9

Notranjost EV9 uteleša Kiino oblikovalsko filozofijo ‘Tehnologija za življenje’, ki daje prednost prostoru, udobju in tehnologiji za vse potnike. EV9, zgrajen na Kiini električni globalni modularni platformi (E-GMP), ponuja veliko prostora v vseh treh vrstah sedežev in zagotavlja udobje v slogu salona za vsakega potnika.

EV9, ki je na voljo v konfiguracijah s šestimi in sedmimi sedeži, vključuje povratne informacije družin, da zagotovi enak prostor, udobje in izkušnje za vse potnike. Sedeži v drugi vrsti se lahko vrtijo za 180 stopinj za brezhibno interakcijo s potniki v tretji vrsti, ki imajo tudi dostop do držal za skodelice in polnilnih mest za mobilne naprave.

Odprta, lebdeča panoramska armaturna plošča vsebuje dva 12,3-palčna zaslona na dotik in 5-palčni segmentni zaslon, ki zmanjšuje število fizičnih gumbov in omogoča enostaven nadzor nad funkcijami vozila. Sredinska konzola se ponaša z veliko možnostmi za shranjevanje, kar dodatno povečuje prefinjenost kabine.

Svet čaka: Kia EV9 pripravljena preoblikovati mobilnost

EV9 naj bi svojo svetovno premiero doživel konec marca, spremljal pa ga bo slogan “Tukaj, da preoblikujemo naš način gibanja.” Spremljajte nas za več informacij o izdelkih in začetek Kiine globalne kampanje, medtem ko se EV9 pripravlja na revolucijo na trgu družinskih SUV-jev.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.