fbpx

Novi Renault Twingo Z.E.: električni malček iz Novega mesta

Novi Renault Twingo Z.E.

V Novem mestu bodo kmalu pričeli s proizvodnjo novega Renault Twinga, ki bo tokrat povsem električen.

Prikupni malček Renault Twingo bo kmalu na voljo v povsem električni obliki. Renault Twingo Z.E. bo imel baterijo s kapaciteto 21,3 kWh in imel dovolj energije za do 180 kilometrov dolgo pot. V primeru mestne vožnje in manjših obremenitev, se bo lahko ta razdalja povečala vse do 250 kilometrov. Električni Twingo bo poganjal elektromotor s 60 kW (81 KM) moči in 160 Nm navora. Tudi pri električni različici Twinga ostaja pogon speljan na zadnji kolesni par. Twinga Z.E. bo mogoče polniti z močjo od 2 do 22 kW.

Pri polnjenju na navadni domači vtičnici (2,3 kW), bomo za polnjenje baterije potrebovali 13 ur in 30 minut. V primeru stenske polnilne postaje z močjo 3,7 kW, bo baterija polna po 8 urah priklopa, v primeru močnejše napetosti (7,4 kW) pa v 4 urah. Na polnilnem mestu z 11 kW moči bo baterija polna v 2 urah in 10 minutah, če pa bomo imeli na voljo vseh 22 kW polnilne moči, pa bo baterija polna po 62 minutah polnjenja.

Renault Twingo Z.E.
Renault Twingo Z.E.

Razen nekaj očitnih “električnih” sprememb ostaja Twingo skoraj enak tistemu, ki ga poganja motor na notranje izgorevanje. Še vedno je prikupen, okreten in izredno uporaben v nagnetenih mestnih središčih. Twingo Z.E. se bo predstavil na skorajšnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija: Novi Renault Twingo Z.E.

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!