fbpx

Ram 1500 Revolution: težka kategorija

Foto: Ram

Ram 1500 Revolution je konceptni električni poltovornjak, opremljen z naprednimi tehnologijami, kot so sistem 360-stopinjske kamere, zaslon Heads-up in prilagodljivim zračnim vzmetenjem. Ima prilagodljivo notranjost in inovativne zunanje značilnosti, vključno z električnim zadnjimi vrati kesona in stranskimi stopnicami. Revolution poganjata dva električna pogonska modula in ima možnost pogona na vsa kolesa, z možnostjo dodajanja do "100 milj" dosega v približno 10 minutah s hitrim polnjenjem. Ima tudi štirikolesno krmiljenje in nastavljivo zračno vzmetenje. Blagovna znamka predstavlja tudi nov induktivni robotski polnilnik, imenovan Ram Charger.

Ram 1500 Revolution je konceptno vozilo, ki ga je predstavila znamka Ram, oddelek ameriškega avtomobilskega proizvajalca FCA (Fiat Chrysler Automobiles), na sejmu zabavne elektronike (CES) leta 2020. Revolution je električni tovornjak, ki je bil zasnovan za predstavitev vizije znamke za prihodnost električnih tovornjakov. Po Ramovih besedah je Revolution opremljen s prilagodljivim sistemom baterij, ki omogoča polnjenje z različnimi metodami, vključno s polnilnikom, brezžično ploščico in generatorjem.

Tovornjak je opremljen s številnimi naprednimi tehnologijami, kot so sistem 360-stopinjske kamere, zaslon Heads-up in prilagodljivo zračno vzmetenje. Ima tudi številne inovativne funkcije zunanjosti in notranjosti, vključno z notranjo razporeditvijo »enoprostorskega okolja« s prilagodljivimi konfiguracijami sedežev, električnim prtljažnikom in vrsto električnih funkcij, kot so stranske stopnice in prtljažna vrata. Zunanjost odlikuje sodoben, “brutalni” dizajn s popolnoma animiranimi LED lučmi, notranjost pa se ponaša s trajnostnimi materiali.

Pod pokrovom motorja Revolution poganjata dva električna pogonska modula (EDM) in ima možnost pogona na vsa kolesa. Z 800-voltnim hitrim polnjenjem z enosmernim tokom lahko doda do 100 milj dosega v približno 10 minutah in ima štirikolesno krmiljenje z do 15-stopinjskim zgibom za izboljšano manevriranje. Tovornjak je zgrajen na platformi STLA Frame in ima zasnovo karoserije na okvirju, ki učinkovito vključuje baterijski paket. Ima tudi nastavljivo zračno vzmetenje s tremi različnimi načini: vstop/izstop, aero in off-road.

Poleg teh funkcij blagovna znamka Ram predstavlja tudi nov induktivni robotski polnilnik, imenovan Ram Charger, ki lahko zazna prisotnost vozila in potrebe po polnjenju ter se samodejno premakne v položaj za polnjenje. Ta tehnologija je zasnovana tako, da je domače polnjenje čim bolj priročno, z dodatno prednostjo zmogljivosti pametnega polnjenja, ki omogoča polnjenje v času, ko ni največje obremenitve.

Na splošno je Ram 1500 Revolution vrhunsko konceptno vozilo, ki ponuja vpogled v prihodnost električnih tovornjakov. Čeprav še ni na voljo za nakup, ponuja obetavno vizijo o tem, kaj bo prišlo v svetu električnega transporta.

Dodatne Informacije

stellantis.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.