fbpx

Recept: Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom.

Ko se začenjajo prazniki in že povsod diši po kuhanem vinu, potici, piškotih in cimetu, globoko v nas čutimo potrebo, da vzamemo kuhalnico v roke in kaj dobrega spečemo. Kot nalašč je tukaj recept prazničnih beljakovih poljubčkov s pepermintom za vse sladkosnede.

Obstaja več načinov za pripravo in seveda tudi okrasitev beljakovih poljubčkov s pepermintom, zato se prepustite fantaziji in jih okrasite po želji. Beljakove poljubčke s pepermintom lahko za praznike tudi podarimo svojim najdražjim.

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom.
Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom.

Sestavine:

  •  2 beljaka
  • nekaj kapljic jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • 3-4 žlice sladkorja
  • 3 zdrobljene pepermintove božične palčke

Priprava:

Najprej predhodno segrejmo pečico na 110° in na pekač položimo peki papir. V posodi ločimo beljake od rumenjakov in beljakom primešamo jabolčni kis ter ščepec soli. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor dokler se masa ne zgosti. Dodajmo tretjino zdrobljenih pepermintovih palčk. Iz mase oblikujmo poljubčke tako, da jih na pekač zložimo en palec stran od drugega, nato pa po poljubčkih potresemo še preostale zdrobljene pepermintove palčke. V ogreti pečici pečemo 90 minut oz. dokler se poljubčki ne posušijo. Za konec pa poljubčke s pepermintom še poljubno serviramo.

Poljubčki s pepermintom so kot nalašč za praznično popestritev prazne mize.
Poljubčki s pepermintom so kot nalašč za praznično popestritev prazne mize.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.