Šokantno! Vse več parov želi spati v ločenih posteljah!

In to sploh ni tako slabo!

Foto: Envato

Spanje je zelo pomemben del našega življenja. Miren, sproščujoč spanec je dobra popotnica v dober dan. Če pa ste neprespani boste verjetno razdražljivi. In zakaj bi bilo spanje v ločenih posteljah priporočljivo?

Po neki študiji približno 14% parov ne spi v isti postelji. Čeprav je mnenje večine ljudi, da to za njihov odnos zagotovo ni dobro, rezultati številnih študij kažejo, da je resnica ravno nasprotna.

Poglejmo si pozitivne učinke ločenega spanja.

Slaba kakovost spanja ustvarja napetost med partnerjema

Po nekaterih ocenah vam lahko spanje v isti postelji s partnerjem, ki se pogosto premika v postelji in smrči, vsako noč ukrade povprečno 49 minut spanja. To sploh ni malo, če predpostavljate, da se to ponavlja iz dneva v dan.

On spi sam. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Zato sploh ni presenetljivo, da se zaradi tega dejstva partnerji pogosto prepirajo. Po drugi strani pa ta isti problem ne obstaja pri parih, ki se odločijo za spanje v ločenih sobah.

Spanje v ločenih posteljah lahko koristi obema partnerjema

Kaj storiti, če ste nočni ptič in vaš partner rad zgodaj vstaja? Kaj pa, če se ne morete dogovoriti o sobni temperaturi, ki bi ustrezala obema? Morda radi spite z odprtim oknom, partnerja pa moti hrup iz ulice. Ali pa ste navajeni spati v zatemnjeni sobi, on pa se rad zjutraj zbudi ob sončnem vzhodu?

Če imamo različne želje glede nečesa tako pomembnega, kot je spanec, je zelo težko doseči dogovor. Idealna rešitev je, ločeno spanje!

Ona spi sama. Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

Ta odločitev ne vodi nujno do zmanjšanja intimnosti v vašem odnosu

Lepo se je zbuditi v objemu partnerja. Nekdo pa bi rekel, da je lepo trdno spati 7-8 ur, ne da bi se zbudili sredi noči, ker je naš partner moral na stranišče. Spanje v ločenih posteljah lahko ne le dobro vpliva na splošno dobro počutje partnerja, ampak ponuja novo priložnost za prebujanje romantike med njima.

Strinjali se boste, da je partnerja veliko lažje presenetiti z zajtrkom v postelji, ko ne spite v isti postelji, pa tudi s prazničnimi darili in drugimi majhnimi znaki pozornosti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!