4 medelmogna bananer (korrekt böjda) 40 g smör 2 msk blomhonung 2 äggvitor 20 g bordsstärkelse nypa kanel och citron kardemummasaft Smält hälften av smöret och stek snabbt de skalade bananerna. På...
4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)
40 g smör
2 jedilne žlice cvetličnega medu
2 jajčna beljaka
20 g jedilnega škroba
ščepec cimeta in kardamona
citron juice
Raztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na ostanku soka banan in masla karameliziramo med. V dva beljaka umešamo jedilni škrob, ki mu dodamo kardamon in cimet. V posodi raztopimo preostanek masla, v katerem ocvremo prej pripravljeno testo, oblikuje se nam posteljica, v katero položimo banano in jo prelijemo s toplo medeno karamelo.
Postrežemo toplo kot sladico.
Receptet lagades på restaurang Angel,
Mercator Center, Ljubljana
www.kaval-group.si/angel