För att göra glutenfria nyårschokladkakor behöver du inga speciella ingredienser, som glutenfritt mjöl, eftersom alla nödvändiga ingredienser finns i ett helt normalt välfyllt skafferi.
Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.
Ingredienser:
- 200 g malda hasselnötter
- 100 g mald mandel
- 250 g rozin
- 200 g mörk choklad
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
- 3 matskedar socker
- 4 ägg
- nypa salt
- juice av en halv apelsin
Bearbeta:
Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.