fbpx

To so navade uspešnih ljudi, ki jih vedno naredijo pred spanjem

Foto: envato

Pet majhnih sprememb za boljši spanec. Spanje ima velik vpliv ne le na zdravje in počutje, ampak tudi na učinkovitost skozi dan.

Mnogi uspešni ljudje pred spanjem sledijo določenim ritualom in se zahvaljujoč njim zjutraj zbudijo spočiti in motivirani za nove izzive v življenju.

Katere navade pogosto spremljajo uspešne ljudi?

Telefon pustijo v drugem prostoru

Uspešni ljudje dobro vedo, da je treba čas, namenjen službi, domu in hobijem, ohraniti v razumnih razmerjih. Zato si, ko končajo svoje obveznosti, dajo priložnost za počitek od stvari, ki jih uporabljajo za svoje delo.

Ne nosijo telefona in tablic v spalnico. Televizorja nimajo v njej in ne zaspijo ob prižganem ekranu. Smiselnost takšnega delovanja so potrdile tudi študije, ki so pokazale, da svetloba, ki jo oddajajo televizorji ali druge vrste monitorjev, vpliva na motnje v nastajanju melatonina.

Ne nosijo telefona v spalnico. Foto: Polina Kovaleva / Pexels

Melatonin je odgovoren za občutek utrujenosti in sposobnost zaspati. Če je njegovo izločanje moteno, je težava s spanjem. To pa ima lahko resne posledice, kot sta kronična utrujenost ali depresivno razpoloženje.

Vodijo dnevnike

Zelo pogosto uspešni ljudje pred spanjem na kratko zapišejo misli, ki se jim porodijo po preživetem dnevu. To je smiselno, saj jim omogoča, da pogledajo, kaj se je zgodilo, čez dan, opazijo napake in se naučijo lekcij za prihodnost.

Mnogi raje vodijo dnevnik pozitivnih misli, ki jim omogoča, da postanejo hvaležni za dobre stvari, ki so se jim zgodile.

Postavijo si prioritete za naslednji dan

Zahvaljujoč temu uspešni ljudje vstopijo v nov dan z načrtom, brez tveganja izgube časa. Izogibajo se gibanju v kaosu in uničujočim učinkom stresa.

Pomembno je, da znajo načrtovati svoj dan, saj tako ne le učinkovito opravljajo svoje delo, ampak tudi več časa preživijo doma in imajo dovolj počitka.

Vizualizirajo

Uspešni ljudje si pogosto na koncu dneva predstavljajo svoj prihodnji uspeh. Osredotočeni so na uresničevanje svojih sanj, kar izboljša njihovo razpoloženje, hkrati pa poveča njihovo predanost in možnosti, da se to tudi dejansko zgodi.

Spijo celo noč. Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

Tehnika vizualizacije določene akcije je lahko v veliko pomoč pri njeni izvedbi.

Spijo celo noč

Ena od mnogih pomembnih stvari za uspešne ljudi je dovolj spanja. Ne vzamejo si prostega večera in gredo ven, ampak poskrbijo, da gredo pravočasno spat.

Koristno je iti v posteljo ob istem času in ga ne kršiti, tudi ob vikendih in praznikih. Vsak naj posluša svoje telo in se odloči, kdaj bo šel spat.

Ljudje, ki dobro spijo, imajo boljše razpoloženje, so bolj osredotočeni na naloge in so pripravljeni opravljati intelektualno delo na najvišji ravni.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.