fbpx

Trik: kako odmašiti nos na naraven način?

Foto: envato

Sezona prehladov je že v polnem razmahu, z njo pa prihajajo številni simptomi, kot so boleče grlo, glavobol, pa tudi najbolj moteč - zamašen nos.

Tudi če niste prehlajeni, nimate gripe in se počutite dobro, je zamašen nos lahko posledica različnih pojavov in procesov, kot so alergije, začinjena hrana, stres in hormonske spremembe.

Pomagate si lahko na številne načine, a če iščete hiter, enostaven in učinkovit način, preizkusite ta trik fizioterapevta Jamesa Moora. Na družbenem omrežju Instagram je delil nasvet, kako na naraven način pozdrqaviti zamašen nos.

Poleg tega upoštevajte še naslednje nasvete, kako odmašiti nos!

Domače zdravljenje zamašenega nosu

Ko je nos zamašen, je pomembno, da so nosne poti in sinusi čim bolj vlažni, ker bo suho okolje dodatno dražilo membrano. Nekatere naravne metode, s katerimi si lahko pomagate, so parne inhalacije, topli obkladki, juhe, arome eteričnih olj in rdeče čebule. Če nič od naštetega ne pomaga, se posvetujte z zdravnikom, ki vam bo priporočil pršilo za nos ali drugo zdravilo.

Parna inhalacija

Ogrejte kopalnico in jo napolnite z vročo paro izpod prhe. Kopalnica ne sme biti tako vroča, da bi bilo dihanje oteženo. Vdihujte približno 10 minut.

Topla obloga

V posodo vlijete dve skodelici vode in segrevate do vretja, narežete nekaj kolobarjev ingverjeve korenine, in kuhate 10 do 15 minut. Brisačo pomočite v čaj in iztisnite odvečno tekočino. Topel obkladek položite na čelo ali nos in obkladek tam držite 15 minut, nato pa po potrebi postopek ponovite.

Preženite nahod. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Vlaženje

Vlažilec se je izkazal za koristno rešitev. Namesto vlažilca zraka lahko na radiator postavite keramično posodo, napolnjeno z vodo. Če boste vodi dodali nekaj kapljic eteričnega olja, ne boste le osvežili prostora, v katerem se zadržujete, temveč si boste s pravilno izbiro dodatno olajšali to nadležno tegobo.

Tople juha

Piščančja juha ima nedvomno dve prednosti za vsakogar, ki je prehlajen. Poleg tega, da njegova toplota pomaga, ko ste bolni, bo pomagala tudi pri pretoku sluzi in krvnem obtoku.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.