A Bigger Splash (2015)
Kulturni izbor · film

A Bigger Splash nima zveze z gromozansko sliko slikarja Davida Hockneyja, razen bazenov, obsijanih s soncem, neba brez oblačka in špricanja vode, ko vanjo skačejo filmski igralci. Med njimi Dakota Johnson, ki podobno kot v Petdesetih odtenkih sive tudi v tem filmu na ogled postavi svoje čare. Zato pa se ta italijanska francoska misteriozna črna komedija nekoliko bolj, a še vedno ohlapno naslanja na film La Piscine prav tako italijansko-francoske produkcije iz leta 1969.

V filmu A Bigger Splash poleg Dakote Johnson nastopajo še Tilda Swinton (Pogovoriti se morava o Kevinu), Ralph Fiennes (Grand Hotel Budapest) in Matthias Schoenaerts (The Drop). Film Luca Guadagnina, ki je nekakšna predelava psihoseksualnega filma La Piscine z Alainom Delonom (tokrat Matthias Schoenaerts) in Romy Schneider (tokrat Tilda Swinton), Jande Birkin in Maurice Ronet, je izjemno čuden in istočasno izjemno smešen.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Ronaldo (2015)

Film govori o slavnem paru, Marianne Lane (Tilda Swinton) in Paulu (Matthias Schoenaerts), rock zvezdi in filmarju, ki dopustujeta na idiličnem in odročnem italijanskem otoku Pantelleria, ko dobita nepričakovan obisk starega prijatelja (Ralph Fiennes) in njegove hčere (Dakota Johnson). To jih pahne v vrtiljak ljubosumja, strasti in nevarnosti za vse udeležene.

Filmi, ki vas bodo ogreli za Noč čarovnic Srhljivi filmi, ki nas bodo pripravili na noč čarovnic Dosjeji X Napovednik: X-Files (2016) Ronaldo (2015) Filmski napovednik: Ronaldo (2015) Film Deckument (2015) Premiera filma ‘Deckument, od rolke do skejta’ in pregledna razstava