Film Deček s planin (Schellen-Ursli, 2016)
Kulturni izbor · film

Deček s planine (Schellen-Ursli, 2016) je brezčasna zgodba o junaku najbolj znane švicarske otroške slikanice, gorskem dečku z imenom Ursli, ki s svojimi starši, živalmi in najboljšo prijateljico Sereino živi tik nad majhnim mestom v Švicarskih Alpah.

Deček s planine (Schellen-Ursli) Xavierja Kollerja govori o dečku Ursli, ki ima prav poseben dar za živali, saj jih tudi razume. Ko se ob koncu poletja z družino seli v vas, kamor na vozu s konjsko vprego peljejo svoje pridelke, se jim pripeti nesreča in vsa letina jim nesrečno pade v brezno.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: slovenska drama Komedija solz (2016)

Da bi preživeli zimo, se morajo zadolžiti pri bogatem in zlobnem vaškem lastniku trgovine, poleg tega pa mora Ursli svojo ljubljeno kozo prepustiti nesramnemu trgovčevemu sinu. In ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Ursli za praznovanje Chalandamarz (gre za gorski obred, med katerim otroci zvonijo z zvonci, da bi pregnali zimo in pozdravili pomlad) prejme najmanjši zvonec ter postane še tarča posmeha drugih otrok. A stvari se odloči vzeti v svoje roke in da bi pomagal staršem, se odpravi iskati največji zvonec, ki je skrit v koči na vrhu gore. In avantura se lahko prične.

Galerija – utrinki iz filma Deček s planine (Schellen-Ursli):

Film Deček s planin (Schellen-Ursli, 2016)Odpri galerijo
Slovenski filma Komedija solz (2016) Filmski napovednik: slovenska drama Komedija solz (2016) Film 100 metrov (100  Metros) Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016) The-OA Katere so trenutno najbolj priljubljene serije na Netflixu? Film American Assassin (2017) Filmski napovednik: American Assassin (2017) · · · · · ·