Kaj se dogaja z našim telesom čez dan?
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · zdravje & lepota

Naše telo je izjemno. Dela 24 ur na dan, 7 dni na teden, brez predaha. Nima ne dela prostih dni, ne vikendov, malce lažje zadiha le ko spimo. A kaj se dejansko dogaja z našim telesom na dnevni ravni? Ogromno. In ker tako radi kukamo v življenja drugih, se tokrat za spremembo raje zazrimo vase in si oglejmo en tipičen dan v življenju našega telesa. Dobili bomo odgovor in razlog na marsikatero počutje, ki ga izkusimo na dnevni ravni.

Praktično vse kar se dogaja z našim telesom je posledica kompleksne interakcije med svetlobo in cirkadialnim biološkim ritmom, ali po domače, naravnim bioritmom dneva in noči. Pri AsapSCIENCE so za nas pripravili poučen video, kjer so nam odprli vrata v naše telo in predstavili tipičen dan v življenju človeškega telesa in vsega, kar se z njim dogaja v roku 24 ur.

PREBERITE ŠE: Belly Button Challenge: če se ne morete dotakniti popka, morate na dieto

Istočasno smo poučeni tudi o tem kdaj se je- biološko gledano- najbolje briti, telovaditi, piti kavo in opravljati najbolj zahtevna dela.

iStock_000024088176_Large Kako odgovoriti na nesramno elektronsko pošto? Naraven način, kako se lahko znebite komarjev. Kako se znebiti komarjev na naraven način iStock_000068354013_Full Ali kakovost spanca zares vpliva na naš odnos s partnerjem? Ne znate prenesti kritike? Nič ne de. Poučite se. Naučite se sprejemati kritiko ·