Domaći veganski sladoled je izuzetno zdrav i ukusan. Potpuno ga je jednostavno i brzo pripremiti i to od namirnica koje uglavnom već imamo u hladnjaku kod kuće.
Okusen in zdrav veganski sladoled pripravimo brez kančka mlečnih izdelkov, jajc in dodanega sladkorja. Zdrava in okusna alternativa naše brbončice popelje v sladoledna nebesa, ki jih želimo obiskati znova in znova. In kako zelo preprost je recept za doma narejeni veganski sladoled!
Sastojci:
• skodelica zamrznjenega sadja po želji,
• narezana in zamrznjena banana,
• agavin sirup (po želji) in
• ¼ skodelice mandljevega mleka.
priprema:
Banano narežemo na kolutke in jo zapakirano v plastično vrečko zamrznemo. Tudi ostalo sadje nasekljamo in skupaj z banano stresemo v mešalnik. Dodamo mandljevo mleko in agavin sirup ter dobro premešamo. Dobljeno zmes po potrebi še nekaj minut hladimo. Po želji lahko sladoledu dodamo še nekaj koščkov narezanega sadja ali pa potresemo z zdravimi oreščki, ki bodo med sladkanjem prijetno hrustljali.