Preprost recept za doma narejeni veganski sladoled

Zadnjič posodobljeno: :

Doma narejeni veganski sladoled je izjemno zdrav in okusen. Popolnoma enostavno ter hitro ga pripravimo sami, in sicer iz sestavin, ki jih imamo večinoma že doma v hladilniku.

Okusen in zdrav veganski sladoled pripravimo brez kančka mlečnih izdelkov, jajc in dodanega sladkorja. Zdrava in okusna alternativa naše brbončice popelje v sladoledna nebesa, ki jih želimo obiskati znova in znova. In kako zelo preprost je recept za doma narejeni veganski sladoled!

Sestavine:

• skodelica zamrznjenega sadja po želji,
• narezana in zamrznjena banana,
• agavin sirup (po želji) in
• ¼ skodelice mandljevega mleka.

Priprava:

Banano narežemo na kolutke in jo zapakirano v plastično vrečko zamrznemo. Tudi ostalo sadje nasekljamo in skupaj z banano stresemo v mešalnik. Dodamo mandljevo mleko in agavin sirup ter dobro premešamo. Dobljeno zmes po potrebi še nekaj minut hladimo. Po želji lahko sladoledu dodamo še nekaj koščkov narezanega sadja ali pa potresemo z zdravimi oreščki, ki bodo med sladkanjem prijetno hrustljali.

Veganski bananin sladoled lahko izboljšate z dodatkom veganske čokolade. Foto: ThinkStock
Veganski bananin sladoled lahko izboljšate z dodatkom veganske čokolade. Foto: ThinkStock

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši triki za pogrevanje vseh možnih živil, s katerimi bodo ohranila dober okus!