Foto: Freepik

10 stvari, ki jih morate narediti pred 10. uro zjutraj, da boste imeli produktivnejši dan

Zadnjič posodobljeno: :

"Če zjutraj najprej poješ živo žabo, veš, da je bila to najbrž najbolj grozna stvar, ki se ti je tisti dan pripetila." - Mark Twain

Vaša žaba je vaša največja, najpomembnejša naloga, tista, s katero boste najverjetneje odlašali, če je ne boste opravili takoj. To je obenem tudi naloga, ki ima lahko v tistem trenutku največji pozitivni učinek na vaše življenje in rezultate.

Ste kdaj poskusili uporabiti ta nasvet in vam je bilo potem lažje? Ste vstopili v nov dan razbremenjeni, ker je najhujše že minilo? Kolikokrat pa ga niste in kolikokrat ste pustili najtežje stvari za na konec dneva, ko ste najbolj izčrpani in utrujeni?

Nenačrtovani dnevi so najslabši dnevi. Zapomnite si, da je ​​organizacija zelo pomembna. Začnite uporabljati spodaj navedenih deset nasvetov, da se boste lahko vsak dan počutili bolje, brez nepotrebnega stresa.

Naredite seznam opravil

Ali res vsak večer pred spanjem sestavite seznam opravkov? Ne? Če želite biti resnično produktivnejši in da ne pozabite na obveznosti, ga začnite sestavljati. Ta seznam je dober iz več razlogov. Prvič, praktično imate načrtovan dan. Drugič, vseh teh stvari vam ni potrebno imeti v glavi in misliti nanje. Ko naredite seznam, date možganom ukaz, da naj ponoči najdejo nekaj rešitev za vaš problem, in zjutraj se vam lahko pojavi odlična ideja.

Pospešite srčni utrip

Ali preprosto rečeno: naredite nekaj kardio vaj. To pomeni, da se boste na začetku dneva znebili presežka negativnega razpoloženja. Tiste energije, ki se vrti v vas in vas preganja ves dan. Ni nujno, da gre za celo urno vadbo, lahko je le ena ali dve vaji. Začnite še danes!

Pospravite posteljo, ko vstanete

Naj bo to vaša prva naloga, a tudi užitek. Morda je težko vstati ob pravem času, a sčasoma boste to osvojili.

Najprej voda, nato kava

Ko vstanete in uredite posteljo, se odpravite v kuhinjo in popijte kozarec vode. Ponoči dehidrirate in to morate nadoknaditi. Namesto, da takoj popijete velike količine kofeina, poskusite pred vsem tem popiti in dobiti v telo malo vode.

Uredite svoj delovni prostor

Verjamete v ustvarjalni nered? Ali je to le izgovor za vašo lenobo ali izgovor, da nimate dovolj časa, da bi v enem delovnem dnevu naredili vse, kar morate? Nered na mizi in v delovnem prostoru ni dobra rešitev. Čeprav mislite, da vas to ne moti, vas lahko na trenutke spravlja ob živce. Uredite mizo in nato svoje življenje. Povezano je.

Najprej uredite mizo, nato pa svoje življenje.

Večji cilj razdelite na več manjših korakov

Ko imate cilj, je to tista velika “žaba”, o kateri smo govorili na začetku. Včasih vas ta cilj moti, zdi se predaleč in razmišljate, da ga nikoli ne boste nikoli dosegli. Kaj pa, če na ta cilj pogledate nekoliko drugače? Na primer, da ga razdelite na več majhnih ciljev in nato spremljate  dosežek. Z vsakim novim uspehom ste korak bližje cilju. Enako je s cilji, ki jih imate vsak dan.

Ne preverjajte telefona takoj, ko vstanete

Ko odprete oči, ali je res prva stvar, ki jo želite videti, kaj je nekdo objavil na družbenih omrežjih? Ali je prva stvar, ki jo želite zjutraj videti sporočilo od nadrejenega? Ne, seveda nočete, zato ne preverjajte telefona, dokler ne opravite jutranje rutine. Zaslužite si ta čas, zaslužite si svoje jutro, da začnete s čudovitim razgledom skozi okno in vonjem vaše najljubše kave.

Takoj, ko pridete v službo, pokličite to “tečno stranko”

Še ena “žaba”. Ko torej pridete v službo, obvezno naredite eno najtežjih stvari, ki jih imate na seznamu tisti dan pred 10. uro zjutraj. Pokličite tisto najslabšo stranko, pospravite mizo … Čez dan boste delovali bolj sproščeno.

Pojejte nekaj zdravega

Zdrava hrana vam da energijo, ki jo boste rabili v napornem dnevu.

Dajte si nagrado

Nagradite se za zgodnje vstajanje, za pripravo zajtrka. Nagradite se s svojo najljubšo kavo s stepeno smetano ali čokolado. Bolj, ko boste dobri do sebe, manjši pritisk si boste ustvarili in lažje vam bo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kdaj je čas, da se odpoveš moškemu, ki te ne ceni!