fbpx

5 razlogov, zakaj si morate vzeti premor od družbenih omrežij

Foto: envato

Čedalje več ljudi uporablja socialna omrežja, pa naj bo to iz službenih ali osebnih razlogov. Še desetletje nazaj bi v nejeveri poslušali tistega, ki bi nas prepričeval, koliko časa bomo preživeli z očmi, prilepljenimi na male zaslone, pa vendar je to postala naša realnost. Socialna omrežja imajo brez dvoma obilico dobrih lastnosti: lahko ostanemo v stiku s prijatelji, ki živijo daleč od nas, lahko spoznamo somišljenike in spremljamo življenja svojih znancev. Kljub temu pa si je dobro od njih vsaj za nekaj dni vzeti premor. Za vas smo pripravili 5 razlogov, zakaj vam premor od družbenih omrežij lahko zelo koristi!

1. Ne boste več neprestano na trnih

Socialna omrežja so sploh v času pandemije napolnjena z mračnimi napovedmi o prihodnosti. Seveda je dobro vedeti, kaj se dogaja v svetu, pa vendar konstantno branje slabih novic na naše možgane ne more imeti dobrega vpliva.
Ko boste nekaj dni preživeli, ne da bi se ves čas spominjali, kaj vse gre lahko narobe, boste pri sebi takoj opazili manj anksioznosti in veliko več osebnega miru.

Konstantno stanje živčnosti vašemu mentalnemu zdravju ne more koristiti Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

2. Lahko boste uživali v trenutku

Če se uvrščate med tiste, ki večino dogodkov objavijo na svojih socialnih omrežjih, vam zagotavljamo, da vam bo premor dobro del. Namesto, da bi se ukvarjali s tem, kako ustvariti popolno fotografijo slastne večerje, boste v hrani preprosto uživali.
Predlagamo, da si premor privoščite takrat, ko veste, da boste veliko časa preživeli z družino ali prijatelji: škoda bi bilo, da v tako pomembnih trenutkih ne bi bili popolnoma prisotni.

3. Osredotočili se boste lahko nase

Hote ali nehote, kot uporabniki socialnih omrežij veliko časa preživimo osredotočeni na življenja drugih ljudi. Tudi, če se vam zdi, da se vam to pač ne more zgoditi, je še prelahko odplavati v svet znancev ali neznancev in tako zapraviti dragocen čas, ki bi ga lahko namenili lastnim zanimanjem in ciljem.
Čas, ki bi ga drugače preživeli na socialnih omrežjih, v dnevih premora porabite za svoje hobije in talente, ki morda še čakajo, da pokukajo na plan.

Čas brez socialnih omrežij izkoristite za obuditev svojih zanimanj Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

4. Ugotovili boste, da ni z vašim življenjem nič narobe

Na socialnih omrežjih se lahko še prehitro ujamemo v zanko primerjanja z drugimi. Kar naenkrat se nam- zavestno ali podzavestno- zazdi, da ne moremo biti srečni, če se vsak mesec ne odpravimo na potovanje, če nimamo novega avta ali kopice modnih oblačil… Premor od socialnih omrežij vam lahko odpre oči in vas spomni, kako veliko je tistega, za kar ste lahko hvaležni, začenši z zdravjem in vašimi najbližjimi.

5. Lahko si boste ustvarili lastno mnenje

Na socialnih omrežjih se srečamo tudi z najrazličnejšimi mnenji. Če si svojega pogleda na določeno temo še nismo čisto izoblikovali, se lahko hitro zgodi, da nas objava znanca prepriča v mišljenje, ki si ga drugače ne bi izbrali.
Ne smete pozabiti, da ljudje v svojih objavah velikokrat ne zajamejo vseh informacij in da nikoli ni dobro slepo verjeti nekomu samo zato, ker je vaš prijatelj na socialnih omrežjih.
Premor vam bo omogočil, da si svoje mnenje izoblikujete sami in da informacije poiščete v knjigah ali bolj zanesljivih virih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!