fbpx

6 načinov, kako sprejeti, da je bivši našel drugo

Foto: imdb

Če je včasih veljalo, da smo po razhodu le redko slišali novice o življenju bivših partnerjev, je sedaj z vzponom priljubljenosti socialnih omrežij postalo povsem normalno, da še prevečkrat naletimo nanje. In včasih se zgodi, da to zaboli: sploh, če opazimo, da je nekdo, ki smo ga imeli tako zelo radi, našel novo ljubezen. Zato smo za vas pripravili 6 načinov, kako sprejeti, da je vaš bivši našel drugo.

1. Z bivšim prekinite stike

Da, obstajajo redki primeri, ko bivša partnerja ostaneta prijatelja. Vendar pa tak odnos ni možen, če eden od njiju do drugega še vedno goji čustva oz. občuti bolečino, če izve, da je njegov “prijatelj” našel novo ljubezen. Zato vam svetujemo, da stike, če jih še niste, prekinete.
Kako boste to storili storite, je povsem vaša odločitev, zapomniti pa si morate, da ni popolnoma nič narobe, če nekoga iz svojega življenja odstranite zaradi lastne dobrobiti. Socialna omrežja ponujajo kopico opcij, kako poskrbeti, da se objave nekega posameznika ne bodo pojavljale na vaši časovnici.

Ko prekinete boleče stike, se boste počutili srečnejše in lahkotnejše Foto: Natalie Birdy / Pexels

2. Dovolite si čutiti

Morda se zaradi svoje bolečine počutite patetično: vaš bivši je namreč čustva že popolnoma izgubil, vi pa imate občutek, da ste ostali v preteklosti. Vendar pa vam zagotavljamo, da so vaši občutki povsem naravni in človeški: ljubezen pač ljudje prebolimo na različne načine in nekateri za to potrebujemo več časa kot drugi.
Zato si dovolite čutiti in vaše bolečine nikar ne zakopljite: priznajte si, da je tukaj in da vam zanjo ni treba občutiti sramu.

3. Pogovorite se z nekom, ki mu zaupate

Za vse vrste bolečin velja, da postanejo lažje, ko jih nehamo prenašati sami. Zato svojih občutkov nikakor ne skrivajte, ampak o njih spregovorite z osebo, ki ji zaupate, pa naj bo to prijateljica, družinski član ali terapevt.
Pogovor vam bo pomagal tudi, ker boste spoznali, da v svoji bolečini nikakor niste sami: veliko ljudi namreč svoje bivše partnerje pogreša še dolgo po tem, ko so zvezo zaključili.

Veliko lažje je, ko v bolečini niste več sami Foto: Karolina Grabowska / Pexels

4. Ne silite se v nove odnose

Mnogi menijo, da bodo staro ljubezen najlažje pozabili tako, da se čimprej spustijo v novo romanco. Vendar pa je to daleč od resnice: če nov odnos začenjate le zato, da bi pozabili bivšega partnerja, se bo najverjetneje zgodilo, da se v njem ne boste počutili izpopolnjenih. Zato vam svetujemo, da se na pot prebolevanja podate sami in se posvetite svojim platonskim odnosom.
To seveda ne pomeni, da se morate novi zvezi za vsako ceno izogniti: če se vam zdi, da ste spoznali nekoga, ki je v vas prebudil resnična čustva, je to lahko tudi znak, da ste bivšega že preboleli.

5. Ne trudite se, da bi bivšega naredili ljubosumnega

Morda vas je, ko ste za novo zvezo izvedeli, zamikalo, da bi bivšega poskusili narediti ljubosumnega. Tukaj vam priporočamo, da se ustavite in se namesto tega od situacije umaknete. Ne le, da si zaslužite veliko več kot nekoga, ki bi ga k sebi morali privabiti z dramo in zanj tekmovati, ampak tako ravnanje ni pravično ne do njega, ne do njegove nove partnerke.
Poskusite si predstavljati, da ste novo ljubezen spoznali vi: verjetno si ne bi želeli, da bi vašo zvezo bivši partner poskusil sabotirati. Tudi, če opažate, da še vedno poskuša biti v kontaktu z vami, svetujemo, da s kakršnokoli komunikacijo prekinete.

Zaslužite si partnerja, za katerega vam ne bo treba tekmovati Foto: Matheus Bertelli / Pexels

6. Z novo partnerko se ne primerjajte

Čeprav smo vsi že velikokrat prebrali, kako škodljivo je primerjanje z drugimi, je to včasih v praksi težko sprejeti. Vendar pa vam polagamo na srce, da novo razmerje vašega bivšega nikakor ne pomeni, da zanj niste bili dovolj dobri oz. da ima njegova nova partnerka nekaj, česar sami nimate.
Zato svojega časa nikakor ne zapravljate tako, da bi konstantno spremlajli njena socialna omrežja: namesto tega se potrudite, da boste imeli sami sebe čimbolj radi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!